מרק עדשים

מרק עדשים

מרק עדשים

על ידי 16 בדצמבר 2013

מרק עדשים חם וטעים - מושלם ליום חורף קר. המרק משביע, קל להכנה וכמובן - מאוד טעים. מצוין לערב חורפי יחד עם לחם טעים או קרוטונים.

  • זמן הכנה : 2h 00 min
  • זמן בישול : 60 דקות
  • כמות : 6 מנות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • קוצצים את הבצל.
  • מועכים את שיני השום (לא לכתוש - רק למעוך).
  • חותכים את תפוחי האדמה לקוביות.
  • גוררים את הגזר בפומפיה דקה.
  • מחממים את שמן הזית בסיר גדול.
  • כשהשמן חם מוסיפים את הבצל, השום והגזר ומטגנים עד שהבצל נהיה שקוף.
  • מוסיפים את קוביות תפוח האדמה וממשיכים בטיגון תוך ערבוב.
  • מוסיפים את העדשים והתבלינים.
  • מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים כשעה עד שהעדשים ותפוחי האדמה מתרככים מאוד מאוד.
  • מורידים מהאש.
  • טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט טחינה חלקית עד לקבלת מרק סמיך.

זהו! מוכן!

להגיש עם קרוטונים או לחם טרי.

הדפסה

Related posts

מרק קובה אדום

מרק ירקות עם כרוב ועגבניות

מרק חומוס ותרד

האתר משתמש בקבצי קוקיז על מנת לשפר את חווית הגלישה והשירות. למידע נוסף