מתכונים קלים מנות עיקריות לפסח אסאדו עם פטריות מלך היער וירקות שורש

אסאדו עם פטריות מלך היער וירקות שורש

מאת אסף כהן
אסאדו עם פטריות מלך היער וירקות שורש

אסאדו עם פטריות מלך היער וירקות שורש

על ידי 14 במרץ 2018

בשר אסאדו רך וטעים שהתבשל שעות בציר בקר עם ירקות שורש בתוספת פטריות מלך היער שהן בשרניות וטעימות בצורה בלתי רגילה - טעים כל כך שחייבים לנסות!

  • זמן הכנה : 5 דקות
  • זמן בישול : 2h 30 min
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מקלפים וחותכים את הגזרים לחתיכות גסות.
  • חותכים את הבצלים לרבעים.
  • מקלפים וחותכים את שורש הפטרוזיליה לחתיכות גסות.
  • מחממים 2 כפות שמן הזית בתוך סיר גדול עם תחתית עבה.
  • כשהשמן חם - מכניסים את נתחי האסאדו לסיר ומטגנים אותם מכל הכיוונים עד שהם משחימים יפה - ומוציאים מהסיר לקערה.
  • מוסיפים עוד 2 כפות שמן ומחממים.
  • כשהשמן חם מוסיפי את הגזר, שורש הפטרוזיליה והבצל - ומטגנים 3-4 דקות עד שהבצל נהיה שקוף.
  • מחזירים את נתחי הבשר לסיר ומוסיפים את ציר הבקר (או היין האדום למי שאוהב).
  • מוסיפים עוד מים רותחים עד לכיסוי של הבשר והירקות.
  • מביאים הכל לרתיחה.
  • מוסיפים מלח ופלפל (אם השתמשתם בציר קנוי או אבקת מרק - לא להוסיף מלח! זה מלוח מספיק!).
  • מוסיפים את עלי הדפנה.
  • מנמיכים את האש לאש בינונית - נמוכה שישאר בעבוע קל.
  • סוגרים את הסיר ומניחים לו לשעתיים - ודואגים מדי רבע שעה לערבב קצת.
  • לאחר שעתיים - פוסרים את פטריות המלך לפרוסות בעובי חצי ס"מ ומכניסים לסיר.
  • מערבבים - ומביאים לרתייחה.
  • מנמיכים שוב את האש לבינונית - נמוכה וסוגרים לעוד חצי שעה.

זהו! מוכן!

מגישים על פירה טוב או אורז לבן.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: