מתכונים קלים מתכוני בשר בורקס ראגו – בשר עם רוטב בולונז

בורקס ראגו – בשר עם רוטב בולונז

מאת אסף כהן
בורקס בשר ראגו

בורקס ראגו – בשר עם רוטב בולונז

על ידי 26 ביוני 2016

בורקס בשר זה אחלה. אבל בורקס שבתוכו הבשר הוא ברוטב בולונז ובעצם מעיין ראגו שהתבשל יפה בסיר - זה כבר הרבה יותר טעים! בורקס ראגו הוא למעשה מאפה בצק עלים ממולא בשר ברוטב עגבניות עשיר וטעים במיוחד.

  • זמן הכנה : 60 דקות
  • זמן בישול : 40 דקות
  • כמות : 2 בורקסים

מרכיבים



הוראות הכנה

  • חותכים את הגזר לקוביות קטנות.
  • חותכים את הבצל לקוביות קטנות.
  • מחממים שמן זית במחבת גדולה או סיר רחב ושטוח.
  • כשהשמן רותח מוסיפים את הבצל והגזר הקצוצים.
  • מטגנים כמה דקות עד שהבצל נהיה שקוף.
  • מוסיפים את הבשר הטחון.
  • מטגנים תוך ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו לחלוטין.
  • מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים ורבע כוס מים.
  • מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים אש לבינונית - נמוכה ומבשלים 45 דקות תוך ערבוב מדי כמה דקות.
  • מכבים את האש ומעבירים את הראגו לקערה וממתינים מעט שתתקרר.
  • כשהראגו מתקרר שוברים פנימה ביצה ומערבבים היטב.
  • פותחים חצי מבצק העלים על משטח עבודה.
  • מחוררים בעדינות (שלא יהיו חורים לגמרי אלא סימני מזלג) עם מזלג את השליש הימני והשליש השמאלי של בצק העלים.
  • שמים באמצע (איפה שלא מחורר) חצי מכמות הראגו עם רווח של ס"מ מהקצה. (מומלץ להעזר בתמונות למטה)
  • סוגרים את בצק העלים משני הצדדים - מהדקים את הקצוות העליונים והתחתונים - ומקפלים אותם כלפי מעלה.
  • הופכים את בצק העלים (כלומר שלמטה יהיה בצק כפול) ומניחים על תבנית עם נייר אפיה.
  • חוזרים על הפעולה עם החצי השני של בצק העלים ושארית הראגו.
  • טורפים ביצה ומורחים על גבי הבורקסים.
  • מפזרים מלא שומשום למעלה.
  • לוקחים סכין וחורצים חריצים על גבי הבורקס (מומלץ שהם יהיו בעובי של מנה - כס"מ וחצי)
  • מכניסים לתנור ב180 מעלות ל40 דקות.

זהו! מוכן!

מגישים עם ירקות טריים.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: