מתכונים קלים מתכוני בשר כרובית ממולאת בשר

כרובית ממולאת בשר

מאת אסף כהן
כרובית ממולאת בשר

כרובית ממולאת בשר

על ידי 3 באפריל 2016

כרובית זו מלכת המטבח - וכשמחברים אותה למלך שזה הבשר מקבלים מנה שהיא כל כולה תענוג. כרובית ממולאת בשר זו מנה שהיא למעשה ארוחה שלמה גדולה טעימה ומשביעה במיוחד. כרובית ממולאת בשר מתאימה כארוחת ערב טובה למשפחה או כשבאים חברים ורוצים להרשים אותם עם ארוחה מעולה.

  • זמן הכנה : 20 דקות
  • זמן בישול : 35 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מנקים את הכרובית מהעלים בתחתית.
  • מכניסים את הכרובית לסיר וממלאים מים עד לכיסוי ועוד 2 ס"מ.
  • מוסיפים כף חומץ וכפית מלח.
  • מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 5 דקות על אש בינונית.
  • מסננים ומקררים את הכרובית - ומשתדלים שכל המים שנכנסו בנקבים יצאו החוצה.
  • בינתיים מכניסים את הבצל והשום למעבד מזון וטוחנים אותם היטב.
  • מעבירים את הבצל והשום לקערה ומוסיפים אליה את הבשר הטחון, התבלינים, 2 כפיות שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם.
  • לשים את הבשר 2-3 דקות בידיים עד לקבלת תערובת אחידה ויפה.
  • מניחים את הכרובית על הראש ומתחילים למלא אותה בבשר.
  • ממלאים היטב בתערובת הבשר ודוחסים טוב טוב פנימה (בכרובית בינונית - גדולה יכנס כמעט כל חצי קילו הבשר) - זה בסדר אם מתחילים לראות את הבשר מציץ מהצדדים.
  • מניחים את הכרובית על נייר אפיה.
  • מורחים אותה בביצה טרופה ומפזרים הרבה פרורי לחם ודואגים שהכרובית תהיה מצופה מכל הכיוונים.
  • מזליפים מעט שמן זית מעל.
  • מכניסים לתנור ב180 מעלות ל35 דקות.

זהו! מוכן!

מגישים יפה לשולחן ופורסים מול כולם.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: