מתכונים קלים מתכוני בשר סיגרים במילוי בשר

סיגרים במילוי בשר

מאת אסף כהן
סיגרים במילוי בשר

סיגרים במילוי בשר

על ידי 29 בדצמבר 2015

סיגרים ממולאים בשר הם בלי ספק המאכל הרשמי של כל אירוע במדינת ישראל (טוב יחד עם קובה) - עלי סיגר ממולאים בבשר טחון בתיבול עדין בפריכות נהדרת מתפצפצת בפה. הכי טעים שיש - וכמובן הכי קל להכנה.

נכון נכון, סיגרים ממולאים בשר תקניים עושים מבשר טחון שנטחן 3 פעמים. אבל למה להסתבך? גם בשר טחון רגיל שקונים בסופר יעשה את העבודה ויצא סיגר טעים לאללה.

  • זמן הכנה : 40 דקות
  • זמן בישול : 10 דקות
  • כמות : כ-15 סיגרים

מרכיבים



הוראות הכנה

  • קוצצים את הבצל.
  • מחממים 3 כפות שמן זית במחבת גדולה.
  • כשהשמן חם - מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים אותו עד שהוא נעשה שקוף.
  • מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך ערבוב עד שהוא משנה את צבעו.
  • מוסיפים את הפפריקה, השום, הכמון, המלח, הפלפל והכוסברה הקצוצה ומערבבים.
  • ממשיכים לטגן תוך ערבוב עוד 5 דקות.
  • מכבים את האש ומעבירים את הבשר למסננת ותת לו להגיר את הנוזלים ולהתקרר לטמפ' החדר.
  • שמים בקערה כף גדושה קמח ומוסיפים טיפונת מים ומערבבים עד שמקבלים מרקם סמיך מאוד.
  • פורשים עלה סיגר על משטח העבודה. (מומלץ פה להעזר בתמונות)
  • מניחים 2 כפות גדושות מלית כ2-3 ס"מ מהחלק התחתון - בצורה מאוזנת ומשאירים ס"מ מכל צד.
  • סוגרים את החלק התחתון של עלה הסיגר על המלית ומהדקים. סוגרים את הצדדים לכיוון האמצע.
  • מורחים בעזרת מברשת מתערובת הקמח על לשונית הסיגר העליונה.
  • מגלגלים את הסיגר בצורה מהודקת עד הקצה ומניחים בצד על החלק הסגור.
  • חוזרים על הפעולה עד שנגמרת מלית הבשר.
  • בשלב זה ניתן להקפיא את הסיגרים - מומלץ לשים בקופסא עם נייר אפיה ולהפריד בין הסיגרים.
  • מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק.
  • כשהשמן רותח מכניסים את הסיגרים ומטגנים כ-10 דקות עד להשחמה נאה של הסיגרים.
  • מוציאים לנייר סופג.

זהו! מוכן!

מגישים עם טחינה.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: