תפוחי אדמה ופטריות בסגנון איטלקי בתנור

תפוחי אדמה ופטריות בתיבול איטלקי בתנור זו תוספת טעימה במיוחד שמשתלבת מעולה בכל ארוחה. התיבול האיטלקי עוטף את תפוחי האדמה והפטריות יחד עם שמן זית טוב ונותן ארומה וטעם נהדרים.
אני השתמשתי במתכון בתפוחי אדמה קטנטנים - כאלו שקונים למיקרו ופשוט פתחתי את החבילה והשתמשתי. ניתן להשתמש בכל תפוח אדמה חתוך לקוביות גסות.
- זמן הכנה :5 דקות
- זמן בישול :50 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- תפוחי אדה קטנטנים - חבילה אחת - או 4 תפוחי אדמה גדולים
- פטריות - סלסלה
- אורגנו - כפית
- בזיליקום - כפית
- אבקת שום - כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן זית - רבע כוס
הוראות הכנה
- חותכים את תפוחי האדמה הקטנטנים לחצאים (אם אתם משתמשים בתפוחי אדמה גדולים - חותכים לקוביות גסות) ושמים בקערה.
- שמים את הפטריות בקערה בשלמותן (אלא אם יש פטריות ממש עצומות אז חותכים לרבעים)
- מוסיפים את התבלינים, המלח והפלפל.
- מוסיפים את שמן הזית ומערבבים בידיים טוב טוב עד שתפוחי האדמה והפטריות מצופים בתבלינים והשמן.
- מסדרים הכל בשכבה אחת על תבנית לתנור עם נייר אפיה.
- מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך 50 דקות.
זהו! מוכן!
2 תגובות
איך הפטריות לא הצטמקו לך? כל פעם שאני מכניסה לתנור פטריות יפות וגדולות הן יוצאות כל כך לא יפות מיובשות ונראות ממש לא כפיות למאכל…
בוודאי שהפטריות מתכווצות. כי כל הנוזלים מתאדים. אבל זה כל הטעים!