מתכונים קלים מתכוני עוף פרגיות במרינדה אסייתית

פרגיות במרינדה אסייתית

מאת אסף כהן
פרגיות במרינדה אסייתית

פרגיות במרינדה אסייתית

על ידי 9 באוגוסט 2015

פרגיות במרינדה אסייתית להכנה ביתית במחבת או על המנגל - קל ופשוט ובלי מאמץ. המרינדה מלאת טעמים, קצת מתוקה, קצת מלוחה וטיפל'ה חמוצה - בדיוק כמו שאוהבים במזרח הרחוק. פרגיות במרינדה אסייתית אלו פרגיות טעימות מאוד שנראות נפלא.

  • זמן הכנה : 3 דקות
  • זמן בישול : 20 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מנקים את הפרגיות ופותחים להן את הקצה עם סכין חדה (מחדירים סכין לחלק העבה של הפרגית כמעט עד הסוף ופותחים).
  • חוצים כל נתח לחצי.
  • שמים את הפרגיות בקערה ומוסיפים את הקטשופ, הדבש, הסויה והשום הכתוש ומערבבים היטב.
  • סוגרים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות עד 4 שעות.
  • מחממים מחבת גדולה עם חצי ס"מ שמן קנולה.
  • כשהשמן חם מכניסים את הפרגיות למחבת (ומשאירים את הרוטב בקערה).
  • מטגנים 3-4 דקות עד שהפרגית משחימה מלמטה.
  • הופכים בעזרת מלקחיים - ושופכים פנימה את הורטב מהקערה.
  • ממשיכים לטגן עוד 5 דקות.
  • הופכים שוב ומטגנים עוד 3 דקות.
  • הופכים שוב ומטגנים עוד 2-3 דקות עד שכל הרוטב מסמיך.

זהו! מוכן.

מגישים עם אורז לבן או צ'יפס או תפוחי אדמה.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: