מתכונים קלים מתכוני עוף עוף בפלפלים ובצל בתנור

עוף בפלפלים ובצל בתנור

מאת אסף כהן
עוף בפלפל אדום ובצל

עוף בפלפלים ובצל בתנור

על ידי 29 ביולי 2015

את הרעיון למתכון הזה קיבלתי מחבר שביקש ממני לבנות מתכון של עוף בפלפל אדום בתנור. התוצאה היתה כל כך מוצלחת - שכולם ליקקו את הצלחת. אז הנה אני משתף איתכם את המתכון לעוף בפלפל אדום עם בצל והמון המון פפריקה - שמתבשל בתנור בחום בינוני לזמן ארוך ויוצא קריספי, עסיסי וטעים מאוד מאוד.

  • זמן הכנה : 5 דקות
  • זמן בישול : 1h 30 min
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • חותכים את הבצל לחצי - וכל חצי פורסים לפרוסות של ס"מ ומניחים בקערה גדולה.
  • חותכים את הפלפלים לרצועות בעובי ס"מ ומוסיפים לקערה.
  • מקלפים את השום ומועכים אותו קלות ושמים בקערה.
  • מוסיפים לקערה את נתחי עוף (השוקיים והכרעיים).
  • מוסיפים את המלח, הפלפל והפפריקה המתוקה.
  • מוסיפים את שמן הזית.
  • מערבבים ולשים הכל בידיים עד שהעוף, הפלפלים והבצל עטופים בשמן זית ותבלינים.
  • לוקחים תבנית חסינת חום עם שוליים גבוהים - מסדרים בקרקעית שלה בשכבה את הפלפלים, הבצלים והשום.
  • מסדרים עליהם את חלקי העופות.
  • מכניסים לתנור ב160 מעלות לשעה וחצי.

זהו! מוכן! מגישים על אורז לבן - עם הרבה רוטב. ועם חלה - לנגב את הרוטב הטעים!

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: