חזה עוף עם קשיו בסגנון אסייתי

ארוחה קלה, איכותית וטעימה בסגנון אסייתי של חזה עוף עם אגוזי קשיו, אפונה ורצועות גזר. מנה צבעונית, ריחנית ומאוד מאוד טעימה והכי חשוב - קלה ומהירה להכנה.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 25 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- חזה עוף - 500-800 גרם
- אגוזי קשיו טבעיים - כוס (לא קלויים!)
- גזר - אחד קטן
- אפונה - כוס (מהקפואים בסופר)
- בצל - אחד קטן
- סויה - רבע כוס
- יין אורז - רבע כוס
- שמן שומשום - 2 כפיות
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן קנולה - 2 כפות
הוראות הכנה
- חותכים את חזה העוף לקוביות גסות.
- פורסים את הבצל לחצאי פרוסות דקות.
- חותכים את הגזר לגפרורים (רצועות דקות דקות) באורך 2-3 ס"מ. (מומלץ להיעזר בקולפן ג'וליינים
)
- מחממים את שמן הקנולה במחבת גדולה.
- כשהשמן חם - מוסיפים את קוביות חזה העוף.
- מוסיפים מלח ופלפל ומטגנים תוך ערבוב והקפצה עד שחזה העוף נעשה לבן מכל הצדדדים ומתחיל טיפונת להשחים.
- מוציאים את חזה העוף לקערה.
- מוסיפים למחבת כפית שמן שומשום.
- מוסיפים את אגוזי הקשיו ומטגנים תוך הקפצה עד שהם מתחילים טיפה להשחים ומוציאים לקערה נוספת.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים 2 דקות.
- מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שהבצל נעשה שקוף ומתחיל להזהיב.
- מוסיפים את הסויה ויין האורז ועוד כפית שמן שומשום.
- מערבבים היטב ומוסיפים את חזה העוף.
- מקפיצים ומערבבים עד שחזה העוף מצופה רוטב.
- מוסיפים את אגוזי הקשיו והאפונה וממשיכים להקפיץ ולערבב עד שהאפונה מוכנה (כלומר רכה וחמה).
- לוקחים נתח חזה עוף חבה - חותכים אמצע עם סכין - ורוד? ממשיכים לבשל. לבן? מכבים את האש.
זהו! מוכן!
מגישים על אורז לבן.
2 תגובות
שאלה..
האם באמת המתכון כה פשוט? מהם סיכויי ההצלחה לבשלנית ממוצעת ומטה?
ניסיתי לא מזמן מתכון דומה (כדי לסבר את האוזן – נראה קצת יותר מורכב) וזה לא ממש יצא טוב.
אשמח לשמוע חוות דעת מאנשים שניסו בהצלחה
אם תעקבי אחרי השלבים ותבצעי אותם כמו שכתוב – מובטחת לך הצלחה 🙂
אין לי ספק שכל אחד יוכל להכין את המתכון.