מתכונים קלים מתכונים צמחוניים שקשוקת תרד שמנת ועגבניות

שקשוקת תרד שמנת ועגבניות

מאת אסף כהן
שקשוקת תרד עגבניות ושמנת

שקשוקת תרד שמנת ועגבניות

על ידי 26 במרץ 2015

רוצים שקשוקה שתהפוך לכם את הלשון? שקשוקת תרד שמנת ועגבניות זו שקשוקה קטיפתית, טעימה, עם ריח נפלא שקל להכין - וכל כך טוב לאכול. אנחנו משתמשים בהמון עלי תרד טריים, שמוסיפים טעם ריח ובריאות נהדרים לכל השקשוקה, האמיצים יכולים להוסיף פלפל חריף ואז השקשוקה בכלל תהיה מטורפת.

  • זמן הכנה : 5 דקות
  • זמן בישול : 15 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • חותכים את הבצל גס.
  • חוצים את הפלפל החריף לחצי לאורך ואז חותכים אותו לפרוסות באורך 2 ס"מ.
  • מחממים שמן זית במחבת.
  • כשהשמן חם מוסיפים את הבצל והפלפל הירוק.
  • מטגנים עד שהבצל נהיה שקוף והפלפל מתרכך.
  • קורעים את עלי התרד בצורה גסה לתוך המחבת. לא לפחד אם התרד עושה גבעה על המחבת - הוא מתכווץ ב80% בערך...
  • מטגנים מעט תוך ערבוב עד שהתרד מתכווץ מאוד.
  • מוסיפים את השמנת ורסק העגבניות ומערבבים.
  • מוסיפים מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט.
  • מבשלים תוך ערבוב קל כ 3-4 דקות.
  • מוסיפים את הביצים ומבשלים 2 דקות.
  • מערבבים בעדינות את הלבן של הביצה עם הרוטב - זה עוזר להסמכה. ומשתדלים לא לפוצץ את הצהוב.
  • סוגרים את המחבת עם מכסה ומבשלים על אז נמוכה עד שהביצים בדרגת המוכנות שאתם אוהבים.

זהו! מוכן!

מגישים עם חלה טריה.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: