בתור חובב סלסות מושבע (ימי חמישי זה פק"ל סלסה, דוריטוס, ערימה של כנפיים – ויאללה מכבי) שמחתי לקבל את המוצרי הסלסה של חברת "טרס פזוס".
הראשונה היתה סלסה פלפל אדום וצ'יפוטלה שתוארה כסלסה מתוקה-פיקנטית, מתאימה לצלייה, להקפצה וכמרינדה לבישול ומתאימה מאוד גם לילדים. אז הילדים (או במקרה שלי – הילד) ממש לא אהב את הסלסה כמו שהיא כמטבל לדוריטוס – והאמת אנחנו הסכמנו איתו מיד. הסלסה היתה מתוקה מדי וטעמה היה מעושן משהו – בדומה לטבסקו צ'יפוטלה. בקיצור – החלטנו שכמטבל הסלסה ממש לא היתה מוצלחת.
אז חשבנו מה לעשות איתה – והחלטנו לקחת צ'אנס ולנסות את הסלסה כמרינדה לעוף. השרתי את העוף במרינדה משהו כמו 4 שעות – ואז הכנסתי לתנור לשעה.
רבותי – מדובר במהפך. הסלסה הקרמלה בתנור ונתנה לעוף טעם פשוט נהדר. יחד עם הפיקנטיות הממש ממש קלה – אפילו הילד טרף את העוף וביקש עוד. גם האורז קיבל את טעמי הסלסה ובקיצור – אחרי הבישול בתנור הסלסה עשתה את העבודה והיתה טעימה מאוד.
הסלסה השניה היא סיפור אחר לגמרי. סלסה חלפיניו אדום כבוש. שתוארה כמתוקה – חריפה. אני, חובב חריף ידוע טעמתי בשמחה וחטפתי חום. הסלסה היתה חריפה בצורה שלא ניתן לתאר. הרגשתי שכל הפה שלי עולה באש הלהבה ולקח לי 3 כוסות מים וחצי לחמניה כדי להעביר את החריפות שלא היה בה אפילו גרם אחד של מתיקות. במצב הזה לא היה שום סיכוי שאני אעשה איזשהו שימוש עם הסלסה הזו – והיא ננטשה לאבדון.
את הסלסות של טרס פזוס ניתן להשיג כאן