מתכונים קלים טעם וריח - מדור סקירות סקירת מוצר: סלסה מבית Tres Pesos

סקירת מוצר: סלסה מבית Tres Pesos

מאת אסף כהן
יצקתי את הסלסה על העוף

בתור חובב סלסות מושבע (ימי חמישי זה פק"ל סלסה, דוריטוס, ערימה של כנפיים – ויאללה מכבי) שמחתי לקבל את המוצרי הסלסה של חברת "טרס פזוס".

סלסה חלפיניו אדום כבוש
סלסה חלפיניו אדום כבוש
סלסה צ'יפוטלה ופלפל אדום
סלסה צ'יפוטלה ופלפל אדום

הראשונה היתה סלסה פלפל אדום וצ'יפוטלה שתוארה כסלסה מתוקה-פיקנטית, מתאימה לצלייה, להקפצה וכמרינדה לבישול ומתאימה מאוד גם לילדים. אז הילדים (או במקרה שלי – הילד) ממש לא אהב את הסלסה כמו שהיא כמטבל לדוריטוס – והאמת אנחנו הסכמנו איתו מיד. הסלסה היתה מתוקה מדי וטעמה היה מעושן משהו – בדומה לטבסקו צ'יפוטלה. בקיצור – החלטנו שכמטבל הסלסה ממש לא היתה מוצלחת.

אז חשבנו מה לעשות איתה – והחלטנו לקחת צ'אנס ולנסות את הסלסה כמרינדה לעוף. השרתי את העוף במרינדה משהו כמו 4 שעות – ואז הכנסתי לתנור לשעה.

רבותי – מדובר במהפך. הסלסה הקרמלה בתנור ונתנה לעוף טעם פשוט נהדר. יחד עם הפיקנטיות הממש ממש קלה – אפילו הילד טרף את העוף וביקש עוד. גם האורז קיבל את טעמי הסלסה ובקיצור – אחרי הבישול בתנור הסלסה עשתה את העבודה והיתה טעימה מאוד.

עוף במרינדת סלסה צ'יפוטלה ופלפל אדום
עוף במרינדת סלסה צ'יפוטלה ופלפל אדום
יצקתי את הסלסה על העוף
יצקתי את הסלסה על העוף
עוף במרינדת סלסה צ'יפוטלה ופלפל אדום
עוף במרינדת סלסה צ'יפוטלה ופלפל אדום

הסלסה השניה היא סיפור אחר לגמרי. סלסה חלפיניו אדום כבוש. שתוארה כמתוקה – חריפה. אני, חובב חריף ידוע טעמתי בשמחה וחטפתי חום. הסלסה היתה חריפה בצורה שלא ניתן לתאר. הרגשתי שכל הפה שלי עולה באש הלהבה ולקח לי 3 כוסות מים וחצי לחמניה כדי להעביר את החריפות שלא היה בה אפילו גרם אחד של מתיקות. במצב הזה לא היה שום סיכוי שאני אעשה איזשהו שימוש עם הסלסה הזו – והיא ננטשה לאבדון.

סלסה חלפיניו אדום כבוש
סלסה חלפיניו אדום כבוש
סלסה חלפיניו אדום כבוש
סלסה חלפיניו אדום כבוש

את הסלסות של טרס פזוס ניתן להשיג כאן

בטח תשמחו להכין גם: