מתכונים קלים מתכוני עוף עוף בלימון ופטריות עם תפוחי אדמה

עוף בלימון ופטריות עם תפוחי אדמה

מאת אסף כהן
עוף בלימון ופטריות עם תפוחי אדמה

עוף בלימון ופטריות עם תפוחי אדמה

על ידי 15 בדצמבר 2014

עוף בלימון עם פטריות ותפוחי אדמה זו ארוחה שלמה ונהדרת בתבנית אחת. זורקים הכל לתוך התבנית, שמים בתנור - ונהנים מארוחה גדולה וטעימה במיוחד. העוף ברוטב לימוני ועסיסי יחד עם הפטריות ותפוחי האדמה, והבצל שמתקרמל בתנור נותנים חגיגת טעמים של ממש.

  • זמן הכנה : 20 דקות
  • זמן בישול : 1h 10 min
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מניחים את חלקי העוף בתבנית עם שוליים גבוהים.
  • לוקחים את הלימון, שוטפים אותו - ומגרדים את הקליפה שלו על פומפיה דקה לקבלת גרידת לימון.
  • מפזרים את גרידת הלימון על חלקי העוף.
  • מפזרים על חלקי העוף את האורגנו ומלח ופלפל שחור.
  • חותכים את הלימון הערום ל2 וסוחטים אותו למיץ.
  • את המיץ שופכים על חלקי העוף באופן שווה.
  • מזליפים שמן זית על כל העופות.
  • חותכים כל תפוח אדמה לחצי וכל חצי חותכים לחצי ואז כל רבע תפוח אדמה ל3 חלקים. כך שיוצא בסופו של דבר 12 חתיכות גסות ומניחים בקערה גדולה (לא בתבנית).
  • מקלפים את הבצל וחותכים אותו לקוביות גסות - ושמים בקערה.
  • מקלפים את השום, חוצים את השום לשניים לרוחב ומכניסים לקערה.
  • מנקים את הפטריות, את הגדולות חותכים לרבעים, את הבינונית לחצי ואת הקטנות לא לחתוך... ושמים בקערה.
  • מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ו4 כפות שמן זית.
  • מערבבים טוב טוב בידיים - ואז מעבירים הכל לתבנית עם העוף ומשתדלים למלא את הרווחים בין העופות.
  • מכניסים לתנור ב170 מעלות לשעה ועשר דקות.

זהו! מוכן!

מגישים עם ירקות טריים או סלט עלים.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: