2.7אלף
הדפסה
עוף בלימון ופטריות עם תפוחי אדמה
עוף בלימון עם פטריות ותפוחי אדמה זו ארוחה שלמה ונהדרת בתבנית אחת. זורקים הכל לתוך התבנית, שמים בתנור - ונהנים מארוחה גדולה וטעימה במיוחד. העוף ברוטב לימוני ועסיסי יחד עם הפטריות ותפוחי האדמה, והבצל שמתקרמל בתנור נותנים חגיגת טעמים של ממש.
- זמן הכנה : 20 דקות
- זמן בישול : 1h 10 min
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- שוקי עוף - 8-10 אפשר גם ירכיים
- פטריות - סלסלה - מומלץ פטריות גדולות
- תפוחי אדמה - 3 גדולים
- לימון - 1 יפה
- בצל - 1
- שיני שום - 4
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- אורגנו - כפית
- שמן זית - לפי הצורך
הוראות הכנה
- מניחים את חלקי העוף בתבנית עם שוליים גבוהים.
- לוקחים את הלימון, שוטפים אותו - ומגרדים את הקליפה שלו על פומפיה דקה לקבלת גרידת לימון.
- מפזרים את גרידת הלימון על חלקי העוף.
- מפזרים על חלקי העוף את האורגנו ומלח ופלפל שחור.
- חותכים את הלימון הערום ל2 וסוחטים אותו למיץ.
- את המיץ שופכים על חלקי העוף באופן שווה.
- מזליפים שמן זית על כל העופות.
- חותכים כל תפוח אדמה לחצי וכל חצי חותכים לחצי ואז כל רבע תפוח אדמה ל3 חלקים. כך שיוצא בסופו של דבר 12 חתיכות גסות ומניחים בקערה גדולה (לא בתבנית).
- מקלפים את הבצל וחותכים אותו לקוביות גסות - ושמים בקערה.
- מקלפים את השום, חוצים את השום לשניים לרוחב ומכניסים לקערה.
- מנקים את הפטריות, את הגדולות חותכים לרבעים, את הבינונית לחצי ואת הקטנות לא לחתוך... ושמים בקערה.
- מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ו4 כפות שמן זית.
- מערבבים טוב טוב בידיים - ואז מעבירים הכל לתבנית עם העוף ומשתדלים למלא את הרווחים בין העופות.
- מכניסים לתנור ב170 מעלות לשעה ועשר דקות.
זהו! מוכן!
מגישים עם ירקות טריים או סלט עלים.