כבד קצוץ

מאת אסף כהן
כבד קצוץ

כבד קצוץ

על ידי 23 בספטמבר 2014

כבד קצוץ זו מנה ראשונה מסורתית בכל חגי ישראל - בעיקר ביהדות מזרח אירופה. כבד קצוץ הוא קל להכנה, ומאוד טעים ונורא קל להגיש אותו בצורה יפה כמנות ראשונות אישיות לאורחים.

  • זמן הכנה : 10 דקות
  • זמן בישול : 10 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • קוצצים את הבצל גס.
  • מחממים את השמן במחבת גדולה.
  • מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא נעשה שקוף.
  • מוסיפים את הכבד ומטגנים יחד עם הבצל עד שהוא מוכן לגמרי - להשתדל לא לייבש לו את הנשמה. שיהיה רך ונעים.
  • זה הזמן להכין את הביצה הקשה.
  • מעבירים לקערה ומחכים כמה דקות שהכל יתקרר.
  • מעבירים למעבד מזון או מאסטר סלייסר יחד עם הביצה הקשה יחד עם המלח והפלפל - ומרסקים את הכל עד לדרגת הסמיכות הרצויה. אני אוהב לטחון לזה את הצורה עד למחית חלקה - יש אנשים שאוהבים קצת יותר גס. שיקולכם.

זהו! מוכן!

מעבירים לקערה או לצלחת - ושמים במקרר לכמה שעות.

מגישים בצלחת מרכזית - או שמסדרים יפה על קרקרים.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: