מתכונים קלים מתכונים צמחוניים כרובית מוקרמת ברוטב בשמל

כרובית מוקרמת ברוטב בשמל

מאת אסף כהן
כרובית מוקרמת בבשמל

כרובית מוקרמת ברוטב בשמל

על ידי 15 ביוני 2014

רוצים לגוון את הכרובית? מחפשים כיבוד משגע לאורחים? כרובית מוקרמת בבשמל זו מנה טעימה מאוד וקלה להכנה. אנחנו מוסיפים גבינה צהובה וממיסים אותה בתוך רוטב בשמל - ומקרימים את הכל בתנור והכרובית הופכת למעדן שאין לתאר.

  • זמן הכנה : 20 דקות
  • זמן בישול : 20 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מניחים את הכרובית בסיר - וממלאים מים עד כיסוי ועוד קצת.
  • מוסיפים כף חומץ וכפית מלח.
  • מביאים את המים לרתיחה ונותנים לכרובית לרתוח 3 דקות.
  • מנמיכים את האש ומשאירים לבישול עוד 3 דקות.
  • מכבים את האש ומסננים את הכרובית מהמים (אפשר לשמור את המים ולהכין מהם טחינה)
  • כשהכרובית מתקררת - מפרקים אותה לפרחים ומסדרים בתבנית חסינת חום עם שוליים גבוהים.
  • בינתיים מגרדים את הגבינה הצהובה לפיסות.
  • בסיר קטן ממיסים את החמאה בזהירות שלא תשרף.
  • כשהחמאה נמסה - מוסיפים את הקמח ומערבבים עד קבלת עיסה.
  • מוסיפים בהדרגה את החלב תוך ערבוב מתמיד עד שנוצרת עיסה סמיכה ואחידה - זה רוטב הבשמל שלנו.
  • מוסיפים מלח ופלפל ואת הגבינה הצהובה וממשיכים לערבב עד שכל הגבינה נמסה לתוך רוטב הבשמל.
  • יוצקים את רוטב הבשמל על הכרובית ומפזרים מעל פפריקה ואבקת שום.
  • מכניסים לתנור שחומם ל180 מעלות ל20 דקות - עד שהגבינה מתחילה להשחים מלמעלה.

זהו! מוכן!

להגיש עם כפות ומזלגות ולטרוף.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: