מתכונים קלים מתכונים צמחוניים נודלס עם ירקות מוקפצים

נודלס עם ירקות מוקפצים

מאת אסף כהן
נודלס עם ירקות מוקפצים

נודלס עם ירקות מוקפצים

על ידי 9 ביוני 2014

נודלס עם ירקות מוקפצים - קליל להכנה, צבעוני ובריא. הירקות לא מבושלים עד הסוף ולכן נשארים פריכים, טעימים והערכים התזונתיים שלהם נשמרים. נודלס עם ירקות מוקפצים זו יופי של ארוחת ערב שקל מאוד להכין וכיף מאוד לאכול.

  • זמן הכנה : 15 דקות
  • זמן בישול : 15 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • שמים את הכרובית בסיר וממלאים מים עד לכיסוי.
  • מוסיפים כף חומץ ומעט מלח ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את האש ומבשלים את הכרובית עוד 3 דקות - ומסננים את הכרובית מהמים.
  • מחכים שהכרובית תתקרר בינתיים שמים מים ומתחילים להכין את הנודלס על פי ההוראות של האריזה.
  • חותכים את הגזר, הקישואים, הבצל, הפלפלים והסלרי לרצועות ארוכות ודקות (5-6 ס"מ אורך וחצי ס"מ רוחב).
  • חוכתים את הבצל לחצי ופורסים לחצאי פרוסות.
  • כשהכרובית מתקררת - מפרקים אותה לפרחים קטנים.
  • מחממים את שמן הזית במחבת ענקית או ווק.
  • מוסיפים את הירקות הקשים (גזר, בצל, פלפלים וסלרי)
  • מקפיצים עד שהירקות מתחילים להתרכך (4-5 דקות)
  • ממליחים, מפלפלים ומתבלים בבזילקום ואורגנו.
  • מוסיפים את הכרובית והקישואים וממשיכים להקפיץ עד שהקישואים משחימים.
  • מעבירים לקערה ומחברים עם הנודלס.

זהו! מוכן!

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: