סלק ממולא בורגול

מאת אסף כהן
סלק ממולא בורגול

סלק ממולא בורגול

על ידי 6 בפברואר 2014

סלק ממולא בורגול וחמוציות זו מנה ראשונה טעימה ומוצלחת במיוחד. היא קלה להכנה, בריאה, מרשימה וצבעונית. סלק ממולא בורגול וחמוציות מומלץ להכין לאירועים גדולים - כיוון שבקלות ובלי מאמץ ניתן להכין כמויות גדולות.

  • זמן הכנה : 30 דקות
  • זמן בישול : 25 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מכניסים את הסלק עם הקליפה לסיר עם מים קרים.
  • מביאים את המים לרתיחה ומבשלים את הסלקים על אש קטנה למשך 35 דקות.
  • בינתיים משרים את הבורגול במים רותחים - המים צריכים לכסות את הבורגול ועוד קצת.
  • קוצצים את הכוסברה.
  • כשהסלק מסיים את הבישול - מסננים אותו מהמים.
  • שוטפים כל סלק מתחת לברז תוך שפשוף עז בידיים ובעיקר עם האגודל - וכך קליפת הסלק מוסרת בקלות רבה.
  • חותכים עם סכין את החלק התחתון של הסלק - ויוצרים לו בסיס לעמוד.
  • מורידים גם את החלק העליון - ומשאירים בצד. הוא ישמש ככובע לסלק.
  • בעזרת כפית פריזאית או מרוקן ירקות - מרוקנים את תוכן הסלק (משאירים כחצי ס"מ בשר בדפנות). את מה שהוצאתם - אפשר לנשנש עם מעט מלח, זה טעים מאוד...
  • מסננים את הבורגול ומוסיפים לו את הכוסברה והחמוציות.
  • מוסיפים כף סילאן ומערבבים הכל.
  • ממלאים את הסלקים בנדיבות עד למעלה.
  • מוסיפים כפית סילאן לכל סלק מלמעלה וסוגרים עם החתיכה שהורדנו קודם.
  • מסדרים בתבנית על נייר אפיה, או תבנית חסינת חום משומנת קלות.
  • מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור ל25 דקות.

זהו! מוכן!

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: