מתכונים קלים מתכוני בשר קנלוני בשר ותרד ברוטב עגבניות

קנלוני בשר ותרד ברוטב עגבניות

מאת אסף כהן
קנלוני ממולא בשר ותרד ברוטב עגבניות

קנלוני בשר ותרד ברוטב עגבניות

על ידי 8 בינואר 2014

קנלוני אלו צינורות פסטה שנורא קל וכיף למלא. הפעם אני מציע לכם קנלוני במילוי בשר ותרד - שמגיע עם רוטב עגבניות משובח. הקנלוני קל להכנה ונורא כיף למלא אותו במלית - ובהמשך אתן לכם 3 אפשרויות לרטבי עגבניות שהולכים מעולה עם הקנלוני הזה.

מומלץ להכין את הקנלוני יום מראש ולתת לו לשבת במקרר - ואז להכניס אותו לתנור שוב עם הרוטב לחימום. הטעמים רק משתבחים בלילה.

  • זמן הכנה : 40 דקות
  • זמן בישול : 35 דקות
  • כמות : כ-20 קנלוני

מרכיבים



הוראות הכנה

  • שמים את מדליוני התרד בקערה למיקרו - ומבשלים בעוצמה גבוהה 3 דקות.
  • מעבירים למסננת צפופה - וסוחטים היטב (אני לוחץ את התרד על המסננת עם לקקן - זה עושה את העבודה).
  • קוצצים את הבצל קטן קטן קטן.
  • שמים את התרד, הבצל ושאר חומרי המלית בקערה - ומערבבים היטב עד שנוצרת עיסה אחידה.
  • מכסים בניילון נצמד - ושמים במקרר לחצי שעה לפחות.
  • בינתיים מכינים רוטב לקנלוני - את אחד הרטבים הבאים: רוטב עגבניות קלאסי, רוטב סלסה רוזה (לא לשומרי כשרות), או רוטב עגבניות גזר ופלפלים (מומלץ ביותר)
  • לאחר חצי שעה מוציאים את הבשר מהמקרר ומתחילים למלא בעדינות ובנחישות את הקנלוני.
  • דוחסים את המלית היטב - שלא יהיו כיסי אוויר.
  • מסדרים את הקנלוני הממולאים בתבנית גדולה משומנת (ספריי שמן יעשה את העבודה).
  • מחממים תנור ל180 מעלות.
  • יוצקים שלושת רבעי רוטב על הקנלוני ודואגים שהרוטב יהיה גם על הקנלוני וגם בניהם.
  • מכסים את התבנית בנייר כסף ושמים בתנור ל25 דקות.
  • לאחר 20 דקות מסירים את נייר הכסף ומשאירים עוד 10 דקות.
  • מוציאים מהתנור. לוקחים צלחת - יוצקים קצת מהרוטב שהשארנו בצד, ומעל מניחים את 3 מקלות קנלוני.

זהו! מוכן!

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: