אמפנדת פטריות

אמפנדה, אותו מאפה בצק ארגנטינאי נהדר - הפעם במילוי פטריות. אמפדנת פטריות היא טעימה, עם מילוי סמיך וטעים כל כך. נהדר לאירוחים או סתם אם רוצים משהו טעים במיוחד.
- זמן הכנה : 45 דקות
- זמן בישול : 12 דקות
- כמות : 25 אמפנדות
מרכיבים
- לבצק
- קמח - 4 כוסות
- שמן קנולה - 5 כפות
- מלח - חצי כפית
- מים פושרים - כוס ורבע
- למלית
- פטריות - סלסלה שלמה
- בצל - 2 בינוניים
- חמאה - 50 גרם (אפשר גם 50 מ''ל שמן זית)
- קמח - 2 כפות גדושות
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- אגוז מוסקט - רבע כפית
הוראות הכנה
מתחילים במלית
- חותכים את הבצל לחצאי עיגול בעובי חצי ס"מ.
- קוצצים את הפטריות.
- מחממים את החמאה במחבת.
- כשהחמאה חמה מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא נהיה שקוף.
- מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהן מתרככות לחלוטין.
- מוסיפים את המלח, הפלפל והאגוז המוסקט ומערבבים.
- מוסיפים את הקמח ומבשלים עד שהכל מסמיך.
- מורידים מהאש ומעבירים לקערה להתקררות ומכינים את הבצק.
מכינים את הבצק
- מערבבים את המים הפושרים עם המלח.
- מכניסים את הקמח לקערה גדולה.
- מוסיפים פנימה את השמן ומערבבים.
- מוסיפים את המלח.
- שופכים פנימה את המים בהדרגה ולשים תוך כדי עם הידיים - בהתחלה שופכים רק כוס מים.
- לשים את הבצק 10 דקות שלמות. בלי הנחה. נכון - זה קשה כי הבצק לא ממש רך - אבל ככך שתלושו הבצק יתמסר לכם יותר.
- מחלקים את הבצק ל3-4 חלקים ושמים בקערה מכוסה במגבת.
מכינים את אמפנדת הפטריות
- מקמחים את המשטח והמערוך ומרדדים בכוח את הבצק למשטח בעובי מילימטר. תהיו אגרסיבים, תוציאו את המיץ. מי שיש לו מכונת פסטה - מוזמן להשתמש.
- בעזרת חותכן עגול או כוס - חורצים עיגולים ברוחב 6-8 ס"מ.
- לוקחים עיגול, מניחים בתוכו כפית גדושה של מלית פטריות, סוגרים ומהדקים את הקצוות.
- עוברים על שפת העיגול, מהדקים ומקפלים את שפת העיגול - קיפול על קיפול על קיפול - עד שכל השוליים מקופלים.
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
- חוזרים על הפעולה עד שכל המלית נגמרת.
- מחממים תנור ל230 מעלות.
- מכניסים פנימה ל12 דקות - עד תחילת השחמה - האמפנדה אמורה לצאת לבנה עם נגיעות שחומות.
זהו! מוכן!