2.9אלף
הדפסה
חזה עוף עם ירקות ברוטב הוי סטיר
חזה עוף מוקפץ עם ירקות ברוטב הוי סטיר הוא מתכון לעוף בסגנון אסייתי טעים ומהיר להכנה. חזה העוף מוקפץ עם ירקות טריים פריכים וצבעוניים ונמצא בתוך רוטב סמיך וטעים.
רוטב הוי סטיר הוא התחליף הכשר לרוטב הצדפות המסורתי - ויש אומרים שהוא טעים ממנו בהרבה. ניתן למצוא אותו בכל הסופרים במדף הרטבים או המדף עם המוצרים האוריינטלים.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 25 דקות
מרכיבים
- חזה עוף - חצי קילו
- בצל - 1
- שום כתוש - 2 שיניים
- תירס גמדי - 100 גרם (חצי קופסת שימורים)
- שעועית ירוקה - חופן
- פלפל אדום - 1
- פטריות - 5-6
- קורנפלור - 2 כפות
- סוכר - כפית
- רוטב הוי סטיר - 4 כפות
- מים - כוס וחצי
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- ציר עוף - חצי כוס (לא חובה)
- שמן קנולה - כף וחצי
הוראות הכנה
- קוצצים את הבצל.
- חותכים את הפלפל האדום לרצועות דקות.
- פורסים את הפטריות לפרוסות.
- חותכים כל תירס הגמדי ל3 חתיכות.
- מנקים את חזה העוף - וחותכים לקוביות של ס"מ וחצי.
- מתבלים את חזה העוף במלח ופלפל שחור.
- מחממים שמן קנולה במחבת גדולה או ווק.
- כשהשמן חם מכניסים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא מתחיל להשחים.
- מוסיחפים את השום הכתוש ומקפיצים עוד דקה.
- מוסיפים את חזה העוף ומקפיצים עד שהוא משחים מכל הכיוונים.
- מוסיפים כוס מים, (ציר עוף אם יש - אם לא אז עוד חצי כוס מים), ואת הירקות ומבשלים יחד עד שהירקות מתרככים מעט (בערך 10 דקות)
- מערבבים את הקורנפלור עם הסוכר ורוטב הוי סטיר טוב טוב טוב.
- שופכים למחבת ומבשלים עד שהרוטב מסמיך.
- טועמים, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
זהו! מוכן!
מגישים על אורז לבן.