סלט ניסואז
סלט ניסואז הוא הסלט האידיאלי כשבא לאכול סלט שהוא ארוחה בריאה טעימה ומשביעה המכילה חלבון מלא והמון דברים טובים.
לנוחיותכם, אנחנו מציעים לסלט הניסואז שלכם גם את הרוטב הקלאסי וגם גרסה דיאטטית מבלי לחבל בטעם.
סלט ניסואז מצויין גם כארוחת צהריים נהדרת ביום עבודה - ניתן להכין את הסלט בבוקר עם צנצנת רוטב בצד, לשמור במקרר ולאכול בהפסקת הצהריים.
- זמן הכנה : 10 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- לסלט
- חסה - מסוג אייסברג (בערך חצי שקית של חסה חתוכה או חצי ראש חסה עגולה)
- עגבניה - אחת או שמונה עגבניות שרי
- שעועית ירוקה - עדינה מהקפואים בסופר - כוס
- תפוח אדמה - 1
- ביצה קשה - 1
- זיתים שחורים - 4-5
- טונה - במים או בשמן 5%
- לרוטב הרגיל
- שמן זית - כף
- חומץ בן יין - 2 כפות
- מים - 2 כפות
- מיונז - כפית
- חרדל - כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- לרוטב הדיאטטי
- שמן זית - כפית
- מיונז - 5% - כף
- חרדל - כפית
- חומץ - 2 כפות
- מים - 2 כפות
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
הוראות הכנה
- חותכים את העגבניה ל8 פלחים ומוציאים את העוקץ הירוק. (אם משתמשים בשרי - חותכים לרבעים או פרוסות)
- חולטים את השעועית הירוקה במים רותחים כדקה - לשמור על הפריכות.
- מבשלים את תפוח האדמה על לריכוך (לקיצור התהליך אפשר לשים בשקית במיקרו 2 דקות עם הקליפה)
- פורסים את הביצה הקשה לפרוסות את חותכים לרבעים.
- חותכים את תפוחי האדמה לקוביות.
- מסננים היטב את הטונה מהנוזלים.
- מסדרים את כל המרכיבים יפה בצלחת או בקופסא.
- מערבבים את מרכיבי הרוטב בצנצנת.
- מאחדים בין הסלט לרוטב ממש כמה שניות לפני ההגשה ומערבבים קלות.
זהו! מוכן!
בתאבון!