מתכונים קלים מתכונים צמחוניים רביולי תרד ופטריות

רביולי תרד ופטריות

מאת אסף כהן
רביולי תרד ופטריות

רביולי תרד ופטריות

על ידי 18 בנובמבר 2013

רביולי אלו כיסוני פסטה ממולאים בכל טוב. הפעם אני מציע לכם מלית של תרד, פטריות וריקוטה שיוצרים שילוב פשוט נהדר יחד עם בצק הפסטה הטרי. רביולי תרד פטריות וריקוטה זו מנה נהדרת למי שרוצה להשקיע בארוחה מפנקת במיוחד ולקבל מחמאות מפה לפה.

להכנת הרביולי יש צורך בבצק לפסטה. בהמשך יש קישור למתכון קל ופשוט לבצק מעולה. מי שרוצה - יכול לקנות בצק פסטה מוכן בכל סופר. מומלץ גם להצטייד במכונת פסטה לרידוד הבצק.

המתכון דורש מעט מיומנות - ואל תתבאסו אם הרביולי הראשון מתחמצ'ץ'. תמשיכו ותמשיכו - ובסוף תהיו אלופים.

  • זמן הכנה : 30 דקות
  • זמן בישול : 30 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

לצורך ההכנה - מכינים בצק לפסטה על פי המתכון כאן משהו כמו 3 שעות מראש כדי שישב טוב במקרר.

מכינים את המלית

  • קוצצים את הבצל.
  • קוצצים את הפטריות.
  • מכינים את התרד על פי ההוראות על האריזה (3 דקות במיקרו) וסוחטים אותו היטב מנוזלים.
  • מחממים את שמן הזית במחבת ומוסיפים את הבצל הקצוץ.
  • מטגנים עד שהבצל נעשה שקוף.
  • מוסיפים את השום הכתוש.
  • ברגע שהשום מתחיל להזהיב, מוסיפים את הפטריות.
  • מטגנים עד שהפטריות משחימות מעט, ומוסיפים את התרד.
  • מבשל בערך 2-3 דקות על אש בינונית עד שהנוזלים מתאדים.
  • מעבירים את הפטריות והתרד לקערה ומיד מוסיפים את גבינת הריקוטה, והגבינה הצהובה ומערבבים היטב.
  • מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  • ברגע שזה טעים, מוסיפים את חלמון הביצה ומערבבים שוב.

מכינים את הרביולי

  • מרדדים את בצק הפסטה ליריעות דקות רצוי במכונת פסטה).
  • עושים עיגולים עם כוס או חותכן.
  • שמים כפית מלית במרכז כל עיגול - לא יותר כי אחרת יצא מהצדדים.
  • סוגרים את הרביולי ומהדקים היטב להוצאת כל האוויר מסביב למלית.
  • מניחים בצלחת מקומחת.
  • מרתיחים 4 ליטרים של מים עם מעט מלח.
  • מכניסים את הרביולי למים הרותחים ומחכים שיצוף. ברגע שהוא צף - מחכים דקה - ומסננים מהמים.

זהו! מוכן!

רצוי להגיש עם רוטב אלפרדו, רוטב סלסה רוזה, או רוטב על בסיס שמן זית.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: