מתכונים קלים מתכוני בשר כדורי בשר עם תרד ברוטב פטריות ולימון

כדורי בשר עם תרד ברוטב פטריות ולימון

מאת אסף כהן
כדורי בשר עם תרד ברוטב פטריות ולימון

כדורי בשר עם תרד ברוטב פטריות ולימון

על ידי 6 בנובמבר 2013

כדורי בשר עם תרד ברוטב פטריות ולימון זו מנה יצירתית וטעימה מאוד. מדליוני התרד הקצוצים משתלבים נהדר בתערובת הבשר, והלימון נותן את הטוויסט עם הפטריות ברוטב ציר בקר משלימים את הטעמים לתענוג צרוף. כדורי בשר עם תרד ברוטב פטריות ולימון זו מנה שמתאימה לכל ארוחה לכל המשפחה.

  • זמן הכנה : 30 דקות
  • זמן בישול : 60 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מכינים את התרד על פי הוראות על האריזה (משהו כמו 3 דקות במיקרוגל). סוחטים אותו היטב מנוזלים ושמים בקערה גדולה.
  • במעבד מזון שמים את הבצל ושיני השום ומכסחים להם את הצורה עד שהם טחונים לחלוטין ומכניסים לקערה.
  • מוסיפים את הבשר הטחון, הביצה, פרורי הלחם, התבלינים ושמן הזית.
  • לשים הכל בידיים עד שהתערובת נעשית אחידה. אם התערובת דלילה מדי - מוסיפים פרורי לחם ולשים שוב.
  • מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים לחצי שעה למקרר.
  • בינתיים מכינים את הרוטב.
  • פורסים את הפטריות לפרוסות.
  • קוצצים את הבצל.
  • מפרידים את גבעולי הסלרי מהעלים: את הגבעולים קוצצים ואת עלי הסלרי חותכים לרצועות עבות.
  • מחממים את שמן הקנולה בסיר גדול.
  • כשהשמן חם מוסיפים את הבצל וגבעולי הסלרי.
  • מטגנים עד שהבצל נעשה שקוף ומתחיל להשחים.
  • מוסיפים את הפטריות ומטגנים תוך ערבוב 3-4 דקות עד שהפטריות מסיימות להפריש נוזלים.
  • מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שהקמח משחים.
  • מוסיפים את ציר הבקר (או התחליף) ומערבבים טוב טוב תוך גירוד הקרקעית ממשקעים ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים חצי מעלי הסלרי (את החצי השני לא צריך. אפשר לשמור להגשה או להיפטר מהם)
  • סוחטים פנימה את הלימון ומערבבים.
  • נותנים לרוטב לבעבע לו על אש בינונית כמה דקות - בינתיים מכינים את כדורי הבשר.
  • מוציאים את הבשר מהמקרר, מכינים כדור בגודל של קצת פחות מכדור פינג פונג - ומכניסים בזהירות לרוטב המבעבע. חשוב שהרוטב יבעבע כל העת. גם בשביל לתת לקמח להסמיך את הרוטב, וגם בשביל שהכדורים לא יתפרקו ברוטב.
  • כשכל הכדורים בפנים, נותנים לרוטב לבעבע עוד 3-4 דקות.
  • מנמיכים את האש לבינונית נמוכה (שישאר בעבוע קל) - ומבשלים שעה.

זהו! מוכן!

מגישים על אורז לבן עם הרבה רוטב.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: