מתכונים קלים מתכונים צמחוניים גיוזת פטריות מטוגנת

גיוזת פטריות מטוגנת

מאת אסף כהן
גיוזת פטריות מטוגנת

גיוזת פטריות מטוגנת

על ידי 14 באוקטובר 2013

גיוזת פטריות מטוגנת היא גיוזה מבצק דק מאוד, מלאה בתערובת של פטריות, ירקות ורוטב. במהלך הטיגון הגיוזה מקבלת קראנצ'יות נהדרת וכמובן - הטעם נהדר!

הגיוזה המטוגנת דורשת מעט מיומנות - אבל אל תבהלו. עקבו אחר ההוראות ויצא לכם מצוין!

  • זמן הכנה : 45 דקות
  • זמן בישול : 10 דקות
  • כמות : 20-25 גיוזות

מרכיבים



הוראות הכנה

מכינים את הבצק

  • שמים את הקמח והמלח בקערה.
  • מוסיפים את המים בהדרגה ולשים את הבצק עד שהוא נהיה גמיש ויציב.
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לנוח חצי שעה.

מכינים את המלית

  • קוצצים את הפטריות.
  • חותכים את הגזר לרצועות ממש ממש דקות וקוצצים לרצועות באורך של ס"מ ומטה.
  • קוצצים את הכרוב וחותכים לחתיכות באורך ס"מ ומטה.
  • קוצצים את הבצל הירוק.
  • שמים את כל הירקות הקצוצים בקערה ומוסיפים את הטריאקי והמירין.
  • על משטח מקומח מרדדים את הבצק דק דק דק דק בעובי מ"מ (שיהיה על סף השקיפות מרוב שהוא דק)
  • מחממים את השמן בסיר לטיגון עמוק - כי הגיוזות צריכות להכנס לטיגון מיד אחרי שמסיימים לקפל אותן.
  • חותכים עם סכין את הבצק המרודד לריבועים באורך 4-5 ס"מ.
  • מניחים כפית של מלית באמצע כל ריבוע.
  • סוגרים את הריבוע באלכסון למשולש ומהדקים את הבצק כך שלא ישארו בועות אוויר בפנים.
  • לוקחים את הפינות של בסיס המשולש ומחברים אותן יחד.
  • מכניסים לטיגון עמוק עד השחמה.
  • מוציאים לנייר סופג.

זהו! מוכן!

 

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: