מתכונים קלים מתכוני עוף כנפיים בקולה ואננס

כנפיים בקולה ואננס

מאת אסף כהן
כנפיים בקולה ואננס

כנפיים בקולה ואננס

על ידי 29 ביולי 2013

כנפיים בקולה ואננס הן כנפיים מתוקות וטעימות שמכינים בקלות. הן אמנם עוברות טיגון - אבל במעט מאוד שמן כך שניתן לאמר שהן מבושלות ולא מטוגנות. בקיצור - כנפיים שיש בהן רק דברים טעימים - כנפיים בקולה ואננס.

  • זמן הכנה : 40 דקות
  • זמן בישול : 30 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מנקים את הכנפיים משאריות שומן ונוצות - וחוצים אותן על העצם ל2 חלקים.
  • שמים בקערה עם חומרי המרינדה ומעסים טוב טוב עד שכל הכנפיים מצופות.
  • מכניסים למקרר לחצי שעה לפחות וכל המרבה - הרי זה משובח (עד כמה שעות).
  • מחממים כף שמן במחבת גדולה (עדיף כזו שיש לה מכסה מתאים).
  • מכניסים את הכנפיים ומטגנים תוך הקפצה עד שהן שחומות מכל הכיוונים.
  • שופכים פנימה את הקולה ומביאים לרתיחה.
  • סוגרים את המחבת עם מכסה, מורידים לאש בינונית נמוכה ומבשלים 20-25 דקות.
  • פותחים את המכסה ומביאים לרתיחה שוב.
  • חותכים את פרוסות האננס לחתיכות ומוסיפים פנימה.
  • מבשלים על אש גבוהה תוך ערבוב כ-5 דקות עד שהכל מסמיך מעט.
  • מוסיפים את מיץ האננס - מערבבים עוד קצת.

זהו! מוכן!

מגישים עם טבעות בצל או צ'יפס וסלט ירוק.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: