מתכונים קלים מתכוני בשר גוז'גז'ה – לחמניות ממולאות בשר

גוז'גז'ה – לחמניות ממולאות בשר

מאת אסף כהן
לחמניות ממולאות בשר - גוז'גז'ה

גוז'גז'ה – לחמניות ממולאות בשר

על ידי 9 ביוני 2013

גוז'גז'ה זה מאכל בוכרי מסורתי שהוא בעצם לחמניה ממולאת בשר. מגישים אותו באירועים מיוחדים, שבתות וחגים - והוא כמובן מאוד טעים ועשיר בטעם. במקור - עושים הבוכרים לחמניות ממולאות בשר כבש או עם שומן כבש. אני עידנתי קצת את הטעמים והתוצאה, לדעתי, לא פחות טובה (גם לדעת האורחים שטרפו הכל בלי למצמץ). ההכנה לא קשה בכלל - אבל לוקחת זמן בגלל ההתפחה.

  • זמן הכנה : 1h 30 min
  • זמן בישול : 30 דקות
  • כמות : 20 לחמניות ממולאות בשר

מרכיבים



הוראות הכנה

  • שמים בקערה גדולה את הקמח, מוסיפים את השמרים והשמן ולשים בידיים.
  • מוסיפים מים לאט לאט לפי הצורך תוך כדי לישה.
  • מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד, חזק וגמיש.
  • מכסים את הקערה במגבת ומניחים להתפחה - לשעה לפחות.
  • בינתיים - קוצצים את הבצל והפטרוזיליה.
  • מחממים במחבת גדולה את שמן הזית.
  • מטגנים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף ומתחיל להזהיב.
  • מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד דקה.
  • מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו.
  • מוסיפים את המלח, הפלפל השחור והתבלינים.
  • מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה.
  • ממשיכים לטגן תוך ערבוב עוד כמה דקות ומכבים את האש.
  • שמים את המחבת בצד ומחכים שהתערובת תתקרר.
  • כשהבצק סיים לתפוח והכפיל את נפחו לפחות - מרדדים אותו על משטח מקומח.
  • צריך לרדד דק דק. הבצק קצת קשה לרידוד - אבל קצת כוח ויהיה בסדר.
  • קורצים עיגולים עם חותכן או קערה (בערך 10 ס"מ קוטר).
  • שמים בכל עיגול כף גדושה של מלית בשר וסוגרים בצביטה.
  • מניחים כל כדור ממולא בתבנית - כשהצד שסגרנו כלפי מטה. משאירים רווח של 2 ס"מ בין כדור לכדור.
  • לאחר שסיימנו את כל הכדורים - מניחים אותם ל20 דקות לתפיחה שניה. הם אמורים לטפוח רק מעט.
  • לאחר מכן - מושחים את הכדורים בביצה טרופה ומפזרים שומשום. (מי שרוצה יכול לפזר גם פרג, קצח או קימל - מה שאתם אוהבים)
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל 190 מעלות - לחצי שעה.

זהו! מוכן!

מגישים עם סלט קצוץ דק דק דק עם הרבה כוסברה.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: