טורטייה מגולגלת עם צ'ילי קון קארנה וסלסה
טורטייה במילוי צ'ילי קון קארנה זה רעיון מצויין למי שרוצה לגוון את ארוחת הערב שלו - ומחפש פתרון קליל וכייפי. הצ'ילי קון קארנה מגולגל בטורטייה יחד עם ירקות סלסה טריים ומרעננים. שמשלימים את החוויה לתענוג מושלם.
מומלץ להכין כשיש אורחים - אחלה תעסוקה ועניין לערב. פשוט לשים כל תוספת בקערה נפרדת ולתת לאורחים לגלגל איך שהם רוצים...
מרכיבים
- עלי טורטיה - 6 גדולות (קונים מוכן בסופר)
- לבשר
- בשר טחון - חצי קילו
- שעועית לבנה ברוטב עגבניות - פחית שימורים אחת
- רסק עגבניות - כף
- יין לבן - 2 כפות
- בצל - חצי
- שיני שום - 2 שיניים
- שמן זית - כף וחצי
- לתוספות
- חסה - מספר עלים
- עגבניות - 2
- פלפל צ'ילי אדום - 1 טרי
- בצל ירוק - 3
הוראות הכנה
- קוצצים דק את הבצל והשום.
- מחממים בסיר את שמן הזית ומוסיפים את הבצל והשום.
- מטגנים עד הזהבה של הבצל.
- מוסיפים את הבשר ומערבבים טוב טוב טוב עד שהבשר מתייבש מכל הנוזלים, מקפידים לערבב כל הזמן שהבשר לא יידבק ויישרף.
- כשהבשר יבש מוסיפים את היין הלבן, וממשיכים לבשל עד שכל הנוזלים מתאדים.
- מוסיפים את השעועית הלבנה עם הרוטב (לא חייבים את כל הקופסא - לפי הטעם).
- מוסיפים רסק עגבניות עם קצת מים ומערבבים טוב.
- מנמיכים לאש בינונית ומחכים שהנוזלים יתאדו קצת (לא להגיע לייבוש מלא!)
- מוכן? יופי, לתת לסיר להצטנן קצת ובינתיים מכינים את התוספות:
- חותכים חסה לרצועות דקות וארוכות, את העגבניות לקוביות קטנות ואת הצ'ילי קוצצים דקדקדק. אפשר לערבב את הצ'ילי עם העגבניות או בנפרד כדי לשלוט בחריפות.
- את הבצל הירוק חותכים איך שבא לכם.
- רעבים? מתחילים:
- מחממים את הטורטיות על מחבת פסים כדי שייקבלו קצת חריכה מכל צד.
- את כל התוספות שמים ברבע של הטורטייה כדי שיהיה נוח לגלגל.
- בשר, חסה, עגבניה, צ'ילי ובשר ירוק.
מגלגלים מהדקים חותכים באמצע ואוכלים.
וכמובן לא לשכח צ'ייסר טקילה לפני אחרי או באמצע... והבירות כמובן - מקסיקניות בלבד.
בתיאבון!