2.6אלף
הדפסה
עוגיות שוקולד צ'יפס
עוגיות שוקולד צ'יפס טעימות מאוד וקלות להכנה. עוגיות שוקולד צ'יפס קלאסיות להכנה ביתית עם הילדים לכל מטרה. לאירוח, לכיבוד, לשבתות וחגים וסתם בשביל יהיה בבית איזה פינוק נחמד.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 10 דקות
- כמות : 50 עוגיות
מרכיבים
- שוקולד צ'יפס - 60% מוצקי קקאו - 300 גרם
- קמח - 2.5 כוסות
- חמאה - 200 גרם
- סוכר - חצי כוס
- ביצים - 2
- תמצית וניל - 2 כפיות
- סודה לשתיה - 1 כפית
- חומץ - כף
- מלח - קורט
הוראות הכנה
- מערבבים יחד את הסודה לשתיה והחומץ
- מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה לקבלת בצק אחיד.
- טובלים כף במים עם קצת שמן, לוקחים מהתערבות כמות של כחצי כף ומניחים על תבנית תנור שטוחה מרופדת בניר אפיה, במרחק כל 4 ס"מ אחד מהשני.
- אופים 7-10 דקות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות.
- במחזור הראשון של האפיה יש לבדוק את העוגיות כבר אחרי 6 דקות ולהמשיך לבדוק כל חצי דקה כדי לקבוע זמן אפיה מדוייק, שמשתנה מתנור לתנור.
- יש להוציא את העוגיות כשהן רק מתחילות להשחים בקצוות והמרכז עדיין מרגיש רך למגע. ככה מבטיחים עוגיות רכות וקרנצ'יות ולא קשות ומתפרקות.
זהו! מוכן!
אפשר לגוון על ידי תוספת אגוזי מלך קצוצים. ניתן להחליף שוקולד צ'יפ חום בלבן או לערבב חצי חצי.