פשטידת לזניה

מאת אסף כהן
פשטידת לזנייה

פשטידת לזניה

על ידי 20 במרץ 2013

מה לעשות? לפעמים אין חשק להשקיע בלזניה שלמה, לסדר שכבה על שכבה ולהתאמץ. אז הנה פשטידת לזניה שהיא פשוט קלילה וטעימה ולא צריך להתאמץ. זה טוב גם אם אין לכם דפי לזניה זמינים אלא רק פסטה.

וטיפ קטן, מסיבה לא ברורה - לזניה תמיד הרבה יותר טעימה לי אחרי לילה במקרר. מומלץ.

  • זמן הכנה : 10 דקות
  • זמן בישול : 40 דקות
  • כמות : 4 - 6 מנות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מבשלים את הפסטה לרמת אל-דנטה. שתהיה קצת קשה. לא לרכך אותה למוות!
  • מסננים, שוטפים עם הרבה מים קרים שהפסטה תצטנן.
  • מעבירים לקערה. בודקים שהפסטה בטמפרטורה סבירה ולא רותחת.
  • מוסיפים את כל המרכיבים פרט לגבינה הצהובה. כשאת הביצים מוסיפים בסוף.
  • מערבבים טוב טוב עם כף או בידיים עד שהכל מתאחד.
  • מעבירים לתבנית מתאימה.
  • עכשיו תחליטו: אני אוהב את הלזניה כשהפסטה למעלה קצת נשרפת ואז הכל מקבל גוון קראנצ'י וקריספי וטעים בטירוף - אז אני שם את התנור על 190 מעלות. אם אתם רוצים לזניה רכה ונעימה - 165 מעלות.
  • מבשלים את הלזניה בתנור 30 דקות.
  • בתום 30 דקות - מוציאים, מניחים פרוסות גבינה צהובה ומכניסים לעוד 10 דקות לתנור או עד שהגבינה מומסת לשביעות רצונכם.

זהו! מוכן!

להגיש עם סלט ירקות טעים.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: