מתכונים קלים קונדיטוריה החטיף של פורים

החטיף של פורים

מאת אסף כהן
חטיף פורים

החטיף של פורים

על ידי 13 בפברואר 2013

המתכון הבא הוא אחד מחטיפי הדגל של סבתא שלי. את החטיף הזה היא מכינה פעם בשנה - לסעודת פורים. זאת מכיוון שמדובר בפצצת קלוריות טעימה באופן מיוחד. החטיף הוא כמובן גולת הכותרת של קינוחי הפורים, ועל אף מראהו הפשוט - מדובר במעדן של ממש - קריספי, מתוק וקליל. המתכון קל להכנה, אבל לוקח קצת זמן - אז תרגישו חופשי להכין דברים אחרים במקביל.

המתכון מיועד לכמות גדולה של אורחים, כראוי לסעודת פורים, לקבוצה מצומצמת - שימו מחצית מכמויות השמן, המים והקמח.

כמו כן - החטיף שומר על פריכות כמה ימים טובים (אם הוא נשמר בקופסא סגורה) כך שניתן להכין מראש אם אין זמן בפורים...

  • זמן הכנה : 50 דקות
  • זמן בישול : 30 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • שמים בקערה את השמן המים וקורט המלח.
  • שופכים פנימה את הקמח לאט לאט תוך טריפה עם מטרפה.
  • לשים עוד קצת עד שמקבלים בצק אחיד - נוזלי אבל לא נדבק לידיים.
  • שמים בניילון נצמד - מכניסים למקרר לחצי שעה - שעה.
  • מוציאים מהמקרר ומקמחים משטח.
  • מרדדים דק דק דק דק דק (שימו לב - הבצק לא אמור להראות יפה או אסתטי - הוא אמור להיות דק).
  • חותכים אותו לריבועים, צורות, או איך שבא לכם.
  • עושים במרכז כל חתיכה חריץ עם סכין - למניעת תפיחה בשמן.
  • מכניסים לשמן רותח בכל פעם כמות (לא 5-6 יותר כמו 15 בכל פעם).
  • מוציאים לנייר סופג.
  • מעבירים לקופסא - שופכים מלא סוכר - סוגרים את הקופסא ומנערים בעדינות.

זהו! מוכן. מחביאים עד שהאורחים באים.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: