החטיף של פורים
המתכון הבא הוא אחד מחטיפי הדגל של סבתא שלי. את החטיף הזה היא מכינה פעם בשנה - לסעודת פורים. זאת מכיוון שמדובר בפצצת קלוריות טעימה באופן מיוחד. החטיף הוא כמובן גולת הכותרת של קינוחי הפורים, ועל אף מראהו הפשוט - מדובר במעדן של ממש - קריספי, מתוק וקליל. המתכון קל להכנה, אבל לוקח קצת זמן - אז תרגישו חופשי להכין דברים אחרים במקביל.
המתכון מיועד לכמות גדולה של אורחים, כראוי לסעודת פורים, לקבוצה מצומצמת - שימו מחצית מכמויות השמן, המים והקמח.
כמו כן - החטיף שומר על פריכות כמה ימים טובים (אם הוא נשמר בקופסא סגורה) כך שניתן להכין מראש אם אין זמן בפורים...
- זמן הכנה : 50 דקות
- זמן בישול : 30 דקות
מרכיבים
הוראות הכנה
- שמים בקערה את השמן המים וקורט המלח.
- שופכים פנימה את הקמח לאט לאט תוך טריפה עם מטרפה.
- לשים עוד קצת עד שמקבלים בצק אחיד - נוזלי אבל לא נדבק לידיים.
- שמים בניילון נצמד - מכניסים למקרר לחצי שעה - שעה.
- מוציאים מהמקרר ומקמחים משטח.
- מרדדים דק דק דק דק דק (שימו לב - הבצק לא אמור להראות יפה או אסתטי - הוא אמור להיות דק).
- חותכים אותו לריבועים, צורות, או איך שבא לכם.
- עושים במרכז כל חתיכה חריץ עם סכין - למניעת תפיחה בשמן.
- מכניסים לשמן רותח בכל פעם כמות (לא 5-6 יותר כמו 15 בכל פעם).
- מוציאים לנייר סופג.
- מעבירים לקופסא - שופכים מלא סוכר - סוגרים את הקופסא ומנערים בעדינות.
זהו! מוכן. מחביאים עד שהאורחים באים.