3.8אלף
הדפסה
שעועית ירוקה בשום ולימון
שעועית ירוקה היא תוספת נפלאה לכל ארוחה. היא בריאה טעימה ומשביעה (כמובן לצד המנות העיקריות). שום ולימון זה שילוב מנצח כמעט בכל ירק ירוק. וכשזה עם שעועית - זה נפלא עוד יותר. למרות שבתמונה ניתן לראות כי מדובר בשעועית חתוכה, ניתן כמובן להכין את המתכון עם שעועית ירוקה שלמה ושעועית ירוקה עדינה.
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- שעועית ירוקה - חצי שקית - ניתן לקנות קפוא בכל סופר.
- שום כתוש - 3 שיניים
- חמאה - 50 גרם (או מחמאה)
- מיץ לימון - מחצי לימון
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
הוראות הכנה
- ממיסים את החמאה בסיר קטן.
- מוסיפים את השעועית הקפואה ומערבבים.
- מוסיפים את השום הכתוש, מיץ הלימון, המלח והפלפל.
- מערבבים היטב.
- סוגרים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כ- 10 דקות עד שהשעועית הגיעה לרמת הרכות שאתם אוהבים. (אני אוהב אותה אל דנטה - יש אנשים שאוהבים אותה ממש רכה. עניין של טעם)
זהו! מוכן!
מומלץ להגיש בארוחות חגיגיות, לצד מנת עוף ותפוחי אדמה.