2.8אלף
הדפסה
חלה לשבת
אין כמו חלה טובה בארוחת שבת. היא באה טוב עם כל אוכל שבתי שיש - עם דג ברוטב, עם הסלטים על השולחן - בקיצור אין כמו חלה טריה בשבת. בעצם יש - חלה לשבת שאפיתם במו ידיכם. כזו שגם מפיצה ריח נהדר של חלה בכל הבית. זה באמת הכי טוב. הנה לפניכם מתכון שנתן לי חבר טוב - שאמא שלו אופה חלות מדהימות לשבת. ניסיתי בעצמי - יצא מדהים. ובאישורו - הנה המתכון:
- זמן הכנה : 1h 25 min
- זמן בישול : 30 דקות
מרכיבים
- קמח - קילו
- ביצים - 2
- חלמון ביצה (צהוב) - 1
- סוכר - רבע כוס
- מים פושרים - כוס ושלושת רבעי.
- שמן - רבע כוס
- מלח - כף
- שמרים יבשים - 11 גרם (או קוביה אחת של שמרים טריים)
- לציפוי
- סוכר וניל - שקית (לא חובה)
- שומשום
הוראות הכנה
- שמים בקערה בסדר הזה: קמח, שמרים, ביצים, שמן, סוכר ומים.
- מתחילים ללוש טוב טוב בידיים - לפחות 10 דקות. לא להתעצל.
- אחרי כמה דקות של לישה כשהבצק כבר נעשה פחות או יותר אחיד - מוסיפים את המלח וחוזרים ללוש עד שעוברות ה10 דקות המקוריות. (כמובן אם אתם מרגישים שהבצק רטוב - מוסיפים קצת קמח. אם יבש מוסיפים כפית מים)
- מקמחים יפה קערה ומניחים בתוכה את הבצק.
- מפזרים מעט קמח על הבצק.
- מכסים את הקערה עם מגבת עבה ושמים במקום חמים למשך שעה לטפיחה.
- לאחר ההטפחה - מחלקים את הבצק ל6 חתיכות שוות.
- הופכים כל חתיכה לנחש בצק עבה וארוך.
- מחברים כל 3 חתיכות בצק בקצה אחד ומהדקים.
- קולעים צמה ומחברים בקצה השני את הקצוות שוב ומהדקים.
- מניחים את החלות על תבנית עם נייר אפייה.
- מכסים את החלות במגבת ומשאירים להתפחה שניה - 25 דקות.
- מערבבים את חלמון הביצה עם סוכר הוניל (מי שרוצה חלה עם ניחוח מתוק) ובעזרת מברשת מברישים את החלות מכל הצדדים פרט לתחתית.
- מפזרים שומשום מעל בנדיבות.
- מכניסים לתנור שחומם ל180 מעלות ל25 - 30 דקות.
זהו! מוכן! להחביא מיד עם תום האפייה שישאר משהו לשבת.