חלה לשבת

מאת אסף כהן
חלה

חלה לשבת

על ידי 18 באוקטובר 2012

אין כמו חלה טובה בארוחת שבת. היא באה טוב עם כל אוכל שבתי שיש - עם דג ברוטב, עם הסלטים על השולחן - בקיצור אין כמו חלה טריה בשבת. בעצם יש - חלה לשבת שאפיתם במו ידיכם. כזו שגם מפיצה ריח נהדר של חלה בכל הבית. זה באמת הכי טוב. הנה לפניכם מתכון שנתן לי חבר טוב - שאמא שלו אופה חלות מדהימות לשבת. ניסיתי בעצמי - יצא מדהים. ובאישורו - הנה המתכון:

  • זמן הכנה : 1h 25 min
  • זמן בישול : 30 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • שמים בקערה בסדר הזה: קמח, שמרים, ביצים, שמן, סוכר ומים.
  • מתחילים ללוש טוב טוב בידיים - לפחות 10 דקות. לא להתעצל.
  • אחרי כמה דקות של לישה כשהבצק כבר נעשה פחות או יותר אחיד - מוסיפים את המלח וחוזרים ללוש עד שעוברות ה10 דקות המקוריות. (כמובן אם אתם מרגישים שהבצק רטוב - מוסיפים קצת קמח. אם יבש מוסיפים כפית מים)
  • מקמחים יפה קערה ומניחים בתוכה את הבצק.
  • מפזרים מעט קמח על הבצק.
  • מכסים את הקערה עם מגבת עבה ושמים במקום חמים למשך שעה לטפיחה.
  • לאחר ההטפחה - מחלקים את הבצק ל6 חתיכות שוות.
  • הופכים כל חתיכה לנחש בצק עבה וארוך.
  • מחברים כל 3 חתיכות בצק בקצה אחד ומהדקים.
  • קולעים צמה ומחברים בקצה השני את הקצוות שוב ומהדקים.
  • מניחים את החלות על תבנית עם נייר אפייה.
  • מכסים את החלות במגבת ומשאירים להתפחה שניה - 25 דקות.
  • מערבבים את חלמון הביצה עם סוכר הוניל (מי שרוצה חלה עם ניחוח מתוק) ובעזרת מברשת מברישים את החלות מכל הצדדים פרט לתחתית.
  • מפזרים שומשום מעל בנדיבות.
  • מכניסים לתנור שחומם ל180 מעלות ל25 - 30 דקות.

זהו! מוכן! להחביא מיד עם תום האפייה שישאר משהו לשבת.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: