מתכונים קלים מתכוני עוף עוף בבירה וירקות

עוף בבירה וירקות

מאת אסף כהן
עוף בבירה

עוף בבירה וירקות

על ידי 10 ביולי 2012

עוף אוהב להתבשל בנוזלים ואנשים אוהבים בירה. אז הנה שילוב של 2 אבני יסוד - עוף בבירה. הבירה תעטוף לכם את העוף בטעם עשיר, ותתחבר לשאר הטעמים על מנת להפוך לכם את כל העוף לחגיגה. עוף בבירה מתאים לכולם - אפילו לילדים שכן האלכוהול מתפרק בבישול ומתנדף.

 

  • זמן הכנה : 10 דקות
  • זמן בישול : 1h 20 min

מרכיבים



הוראות הכנה

  • שמים את העוף בתבנית.
  • פורסים את הפלפלים, העגבניות והבצל לפרוסות.
  • כותשים את שיני השום לתוך התבנית.
  • מפזרים את הפפריקה מעל.
  • מזליפים שמן זית על העוף.
  • שופכים בעדינות ובזהירות את הבירה לתבנית שלא יעשה הרבה קצף.
  • מערבבים הכל בידיים שהכל יהיה מכוסה בתבלינים ובירה.
  • מניחים את פרוסות הפלפל העגבניות והבצל מעל.
  • מכסים את התבנית בנייר כסף.
  • מכניסים לתנור ב190 מעלות ל40 דקות.
  • אחרי 40 דקות מסירים בזהירות את נייר הכסף ומבשלים עוד חצי שעה.
  • מעבירים את התנור לגריל עליון ונותנים 10 דקות של השחמה יפה לעוף.

זהו, מוכן. מגישים לצד תפוחי אדמה מתובלים או אורז לבן - שעליו יוצקים הרבה מהרוטב.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: