3.6אלף
הדפסה
עוף בבירה וירקות
עוף אוהב להתבשל בנוזלים ואנשים אוהבים בירה. אז הנה שילוב של 2 אבני יסוד - עוף בבירה. הבירה תעטוף לכם את העוף בטעם עשיר, ותתחבר לשאר הטעמים על מנת להפוך לכם את כל העוף לחגיגה. עוף בבירה מתאים לכולם - אפילו לילדים שכן האלכוהול מתפרק בבישול ומתנדף.
- זמן הכנה : 10 דקות
- זמן בישול : 1h 20 min
מרכיבים
- כרעיים של עוף - 3 - מחולקים לשוק וירך (עם העור)
- בירה בהירה - 330 מ''ל (גולדסטאר, הייניקן או טובורג)
- פלפל אדום - בינוני
- עגבניות - 2 קטנות
- בצל - 1 בינוני - קטן
- פפריקה - 2 כפות
- שום - 2 שיניים
- שמן זית
הוראות הכנה
- שמים את העוף בתבנית.
- פורסים את הפלפלים, העגבניות והבצל לפרוסות.
- כותשים את שיני השום לתוך התבנית.
- מפזרים את הפפריקה מעל.
- מזליפים שמן זית על העוף.
- שופכים בעדינות ובזהירות את הבירה לתבנית שלא יעשה הרבה קצף.
- מערבבים הכל בידיים שהכל יהיה מכוסה בתבלינים ובירה.
- מניחים את פרוסות הפלפל העגבניות והבצל מעל.
- מכסים את התבנית בנייר כסף.
- מכניסים לתנור ב190 מעלות ל40 דקות.
- אחרי 40 דקות מסירים בזהירות את נייר הכסף ומבשלים עוד חצי שעה.
- מעבירים את התנור לגריל עליון ונותנים 10 דקות של השחמה יפה לעוף.
זהו, מוכן. מגישים לצד תפוחי אדמה מתובלים או אורז לבן - שעליו יוצקים הרבה מהרוטב.