ביף בורגיניון
ביף בורגיניון הוא תבשיל צרפתי של בשר בקר המבושל כמה שעות ביין אדום עם ירקות שורש. למעשה ביף בורגיניון הוא ההוכחה שניתן להכין מעדנים גם מנתחי בשר פחות "מובחרים", ניתן להכין אותו עם גולש או כתף - אך המומלץ והטעים ביותר להכין אותו עם בשר שריר. ביף בורגיניון מתאים לימי חורף קרים, ולימים שאתם רוצים לאכול תבשיל טעים במיוחד - ובקלות. שימו לב, כיוון שעיקר התבשיל הוא היין - השתדלו להשתמש ביין אדום יבש משובח ככל הניתן. תאמינו לי - זה ישתלם לכם.
- זמן הכנה : 30 דקות
- זמן בישול : 2h 00 min
מרכיבים
- שריר - חצי קילו חתוך לקוביות
- קמח - 3 כפות
- בצל - גדול חתוך גס
- שום - 3 שיניים
- רסק עגבניות - 100 גרם
- גזר - 3 - 4 מקולפים חתוכים גס
- פטריות - סלסלה - שטופות ללא רגל.
- יין אדום יבש - חצי ליטר
- ציר בקר - חצי כוס (או מים חמים)
- שמן קנולה
הוראות הכנה
- מחממים שמן קנולה (4 כפות לפחות) בסיר יצוק גדול.
- כשהשמן רותח מכניסים את הבשר בזהירות ומטגנים כמה דקות תוך ערבוב עם כף עץ - עד שהבשר משנה את צבעו לגמרי.
- מוסיפים את הבצל וממשיכים לטגן עד שהוא נהיה שקוף.
- מוסיפים את השום ומטגנים עוד 2 דקות תוך ערבוב.
- מפזרים מעל הכל את הקמח וממשיכים לערבב עד שהכל נהיה אחיד והקמח משחים מעט.
- מוסיפים את היין - ומיד יחד עם כף העץ מערבבים ומגרדים את המשקעים מהתחתית. זה תהליך חשוב מאוד על מנת שהכל יתאחד ויסמיך.
- מוסיפים את רסק העגבניות, הגזר, עלי הדפנה, המלח והפלפל השחור יחד עם חצי מכוס הציר או המים - ומערבבים.
- מביאים הכל לרתיחה ומנמיכים את האש לבעבוע קל.
- מוספים את החצי השני של הציר או המים ואת הפטריות.
- נותנים עוד ערבוב תוך גירוד הקרקעית.
- סוגרים את הסיר במכסה ומבשלים על אש קטנה שעתיים.
- מדי רבע שעה מערבבים.
זהו! התבשיל מוכן! הגישו אותו על אורז לבן או יחד עם תפוחי אדמה אנה ופרוסות יפות של חלה בשביל לנגב את הרוטב הטעים...
בתאבון!