מתכונים קלים מתכוני בשר ביף בורגיניון

ביף בורגיניון

מאת אסף כהן
ביף בורגיניון

ביף בורגיניון

על ידי 16 באפריל 2012

ביף בורגיניון הוא תבשיל צרפתי של בשר בקר המבושל כמה שעות ביין אדום עם ירקות שורש. למעשה ביף בורגיניון הוא ההוכחה שניתן להכין מעדנים גם מנתחי בשר פחות "מובחרים", ניתן להכין אותו עם גולש או כתף - אך המומלץ והטעים ביותר להכין אותו עם בשר שריר. ביף בורגיניון מתאים לימי חורף קרים, ולימים שאתם רוצים לאכול תבשיל טעים במיוחד - ובקלות. שימו לב, כיוון שעיקר התבשיל הוא היין - השתדלו להשתמש ביין אדום יבש משובח ככל הניתן. תאמינו לי - זה ישתלם לכם.

  • זמן הכנה : 30 דקות
  • זמן בישול : 2h 00 min

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מחממים שמן קנולה (4 כפות לפחות) בסיר יצוק גדול.
  • כשהשמן רותח מכניסים את הבשר בזהירות ומטגנים כמה דקות תוך ערבוב עם כף עץ - עד שהבשר משנה את צבעו לגמרי.
  • מוסיפים את הבצל וממשיכים לטגן עד שהוא נהיה שקוף.
  • מוסיפים את השום ומטגנים עוד 2 דקות תוך ערבוב.
  • מפזרים מעל הכל את הקמח וממשיכים לערבב עד שהכל נהיה אחיד והקמח משחים מעט.
  • מוסיפים את היין - ומיד יחד עם כף העץ מערבבים ומגרדים את המשקעים מהתחתית. זה תהליך חשוב מאוד על מנת שהכל יתאחד ויסמיך.
  • מוסיפים את רסק העגבניות, הגזר, עלי הדפנה, המלח והפלפל השחור יחד עם חצי מכוס הציר או המים - ומערבבים.
  • מביאים הכל לרתיחה ומנמיכים את האש לבעבוע קל.
  • מוספים את החצי השני של הציר או המים ואת הפטריות.
  • נותנים עוד ערבוב תוך גירוד הקרקעית.
  • סוגרים את הסיר במכסה ומבשלים על אש קטנה שעתיים.
  • מדי רבע שעה מערבבים.

זהו! התבשיל מוכן! הגישו אותו על אורז לבן או יחד עם תפוחי אדמה אנה ופרוסות יפות של חלה בשביל לנגב את הרוטב הטעים...

בתאבון!

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: