כרובית מטוגנת

מאת אסף כהן
כרובית מטוגנת

כרובית מטוגנת

על ידי 3 באפריל 2012

אחרי שהצגנו לכם את הצד היותר בריא של הכרובית עם מתכון של כרובית בתנור - הנה לפניכם, ולבקשת הקהל, מתכון נהדר של כרובית מטוגנת. את המתכון הזה אצלנו בבית - אשתי היא זו שמכינה, ואני נותן את מילתי שאין אחד בעולם שעושה כרובית מטוגנת כל כך קלה להכנה וכל כך טעימה כמוה. במתכון הזה אנחנו נותנים לכרובית בישול ראשוני קל במים על מנת שתקבל פריכות ותעשה טוב יותר.

 

  • זמן הכנה : 20 דקות
  • זמן בישול : 10 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • לוקחים את פרחי הכרובית ומכניסים לסיר.
  • ממלאים את הסיר עד לס"מ וחצי מעל הכרובית ומוסיפים את החומץ. החומץ ישמור על הצבע הלבן של הכרובית בבישול.
  • מדליקים אש גבוהה ומבשלים עד רתיחה. לאחר הרתיחה משאירים עוד 2-3 דקות ומכבים את האש.
  • מסננים את הכרובית ונותנים לה כמה דקות להתקרר.
  • בינתיים נכין את הציפוי.
  • בקערה נשים את הביצה והתבלינים ונערבב היטב עם מטרפה.
  • נוסיף לאט לאט את הקמח עד להסמכה. המרקם אמור להיות צמיגי ומעט נוזלי. אם זה נוזלי מדי - תוסיפו קמח.
  • בסיר נחמם שמן קנולה לרתיחה. הטיגון הוא בשמן עמוק - אז לא להתקמצן על השמן.
  • עד שהשמן רותח, נכניס קבוצת כרוביות, ונצפה אותן בציפוי.
  • כשהשמן רותח נכניס בזהירות את הכרובית המצופה ונטגן עד להשחמה קלה.
  • מוציאים לנייר סופג - ומכניסים נגלה חדשה. להזהר שלא להכניס יותר מדי בבת אחת - זה יקרר את השמן וזמן הטיגון יגדל.

זהו! מוכן! מומלץ להגיש עם מיונז שום, טחינה טובה או אפילו סתם כך כחטיף.

בתאבון.

 

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: