מרק לקוסקוס
מודה ומתוודה - אחד המאכלים היחידים שאני מעדיף להכין משקית זה קוסקוס. אני יודע, קוסקוס מוכן יותר טעים ויותר מזין. אבל באמת - קוסקוס משקית יותר נעים לי על הלשון (וגם יותר קל להכנה...). אז אחרי שהתוודנו - נעבור למנה המשלימה. מרק לקוסקוס - אותו אני לא מוכן לאכול משום שקית, אבקה או קופסה. מרק לקוסקוס אני מכין מירקות, חומוס ונותן לו חמיצות קלה עם מיץ לימון - שיהפוך את הקוסקוס מהשקית - ללא פחות ממעדן.
את המתכון הבא של מרק קוסקוס שלחה אילה (שגם צלמה את התמונות), ואין ספק שמדובר במתכון מצוין. אז אם נתקלתם בערב קריר, ובא לכם מרק מהיר ומזין - קוסקוס עם מרק לקוסקוס זו האופציה הכי טובה עבורכם. נכון שמרק קוסקוס בדרך מגיע עם עוף - אבל אני אישית מעדיף אותו בלי. מי שרוצה עוף - שיכניס אותו בשלב הטיגון.
לעצלנים כמוני שאוהבים קוסקוס משקית - מומלץ להכין את המרק לפני הקוסקוס - ולהשתמש במי המרק להכנת הקוסקוס.
- זמן הכנה : 10 דקות
- זמן בישול : 45 דקות
מרכיבים
- בצל - 1 גדול
- פטרוזיליה - שליש צרור
- גבעולי סלרי - 4 - 5
- תפוחי אדמה - 2 בינוניים
- גזרים - 2 לא גדולים
- קישואים - 2 בינוניים
- גרגרי חומוס - כוס וחצי (קפוא - או יבש שהושרה לילה שלם במים - לא שימורים)
- פפריקה מתוקה - כף
- כורכום - חצי כף
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן קנולה
- מים רותחים - 2 ליטר
- מיץ לימון - מחצי לימון
הוראות הכנה
- חותכים את הבצל לחצאי עיגולים בעובי של חצי ס"מ.
- קוצצים את הפטרוזיליה.
- חותכים את גבעולי הסלרי לחתיכות בעובי חצי ס"מ.
- את תפוחי האדמה חותכים לקוביות בגודל 1*1 בערך. אפשר קצת יותר גדול אם אוהבים.
- חותכים את הגזר לחתיכות באורך 2-3 ס"מ. אם זה גזר גמדי - משאירים כמו שהוא.
- את הקישואים פורסים לפרוסות בעובי ס"מ.
- בסיר בינוני מחממים שמן קנולה.
- כשהשמן חם מוסיפים את כל הירקות והחומוס חוץ מתפוחי האדמה והפטרוזיליה. (מי שרוצה - מוסיף עכשיו את העוף)
- מטגנים כמה דקות עד שהגזר מתחיל להתרכך.
- מוסיפים 2 ליטר מים רותחים (המים אמורים לכסות את הירקות + 2 ס"מ) ומביאים הכל לרתיחה.
- מוסיפים את כל התבלינים, את תפוחי האדמה והפטרוזיליה ומביאים שוב לרתיחה.
- מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים.
- מבשלים על אש בינונית נמוכה (שישאר בעבוע קל במרק) עד שהגזר מתרכך.
- ברגע שהגזר, שהוא הירק הכי קשה במרק שלנו, מתקשה - זה סימן שכל המרק מוכן.
מגישים על קוסקוס ומתענגים על ארוחה טעימה, מזינה ומחממת.