מתכונים קלים מרקים מרק לקוסקוס

מרק לקוסקוס

מאת אילה צ'למרו
מרק לקוסקוס

מרק לקוסקוס

על ידי 26 במרץ 2012

מודה ומתוודה - אחד המאכלים היחידים שאני מעדיף להכין משקית זה קוסקוס. אני יודע, קוסקוס מוכן יותר טעים ויותר מזין. אבל באמת - קוסקוס משקית יותר נעים לי על הלשון (וגם יותר קל להכנה...). אז אחרי שהתוודנו - נעבור למנה המשלימה. מרק לקוסקוס - אותו אני לא מוכן לאכול משום שקית, אבקה או קופסה. מרק לקוסקוס אני מכין מירקות, חומוס ונותן לו חמיצות קלה עם מיץ לימון - שיהפוך את הקוסקוס מהשקית - ללא פחות ממעדן.

את המתכון הבא של מרק קוסקוס שלחה אילה (שגם צלמה את התמונות), ואין ספק שמדובר במתכון מצוין. אז אם נתקלתם בערב קריר, ובא לכם מרק מהיר ומזין - קוסקוס עם מרק לקוסקוס זו האופציה הכי טובה עבורכם. נכון שמרק קוסקוס בדרך מגיע עם עוף - אבל אני אישית מעדיף אותו בלי. מי שרוצה עוף - שיכניס אותו בשלב הטיגון.

לעצלנים כמוני שאוהבים קוסקוס משקית - מומלץ להכין את המרק לפני הקוסקוס - ולהשתמש במי המרק להכנת הקוסקוס.

 

  • זמן הכנה : 10 דקות
  • זמן בישול : 45 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • חותכים את הבצל לחצאי עיגולים בעובי של חצי ס"מ.
  • קוצצים את הפטרוזיליה.
  • חותכים את גבעולי הסלרי לחתיכות בעובי חצי ס"מ.
  • את תפוחי האדמה חותכים לקוביות בגודל 1*1 בערך. אפשר קצת יותר גדול אם אוהבים.
  • חותכים את הגזר לחתיכות באורך 2-3 ס"מ. אם זה גזר גמדי - משאירים כמו שהוא.
  • את הקישואים פורסים לפרוסות בעובי ס"מ.
  • בסיר בינוני מחממים שמן קנולה.
  • כשהשמן חם מוסיפים את כל הירקות והחומוס חוץ מתפוחי האדמה והפטרוזיליה. (מי שרוצה - מוסיף עכשיו את העוף)
  • מטגנים כמה דקות עד שהגזר מתחיל להתרכך.
  • מוסיפים 2 ליטר מים רותחים (המים אמורים לכסות את הירקות + 2 ס"מ) ומביאים הכל לרתיחה.
  • מוסיפים את כל התבלינים, את תפוחי האדמה והפטרוזיליה ומביאים שוב לרתיחה.
  • מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים.
  • מבשלים על אש בינונית נמוכה (שישאר בעבוע קל במרק) עד שהגזר מתרכך.
  • ברגע שהגזר, שהוא הירק הכי קשה במרק שלנו, מתקשה - זה סימן שכל המרק מוכן.

מגישים על קוסקוס ומתענגים על ארוחה טעימה, מזינה ומחממת.

 

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: