מתכונים קלים קונדיטוריה עוגת תותים וקצפת

עוגת תותים וקצפת

מאת ויקה גורשטיין - בביוב
עוגת תותים וקצפת

עוגת תותים וקצפת

על ידי 3 בפברואר 2012

עוגת תותים וקצפת היא העוגה לימי הולדת בעיני ילדים רבים. אין ספק שהשילוב המוצלח בין התותים החמוץ-מתוקים לבין הקצפת המתוקה על מצע עוגת תופין מפנקת - פשוט עושה את שלו. חבל שתותים יש רק בחורף ולא כל השנה... העוגה מומלצת במיוחד לימי הולדת, אירועים שמחים וגם סתם ככה כפינוק באמצע החיים. אמנם הכנת העוגה לוקחת זמן, והיא לא מאוד פשוטה להכנה - אבל, ותאמינו לי, היא שווה כל רגע. שימו לב שאת העוגה צריך להכין לפחות יום מראש.

 

מרכיבים



הוראות הכנה

כ-4-5 שעות מראש מטפלים בתותים:

  • חבילה אחת קוצצים דק ומערבבים עם 2 כפות סוכר - ושמים במקרר.
  • חבילה שנייה פורסים לפרוסות דקות ויפות (אפשר להשתמש בפורס ביצים - אבל לחתוך לאורך), מניחים בצלחת ומפזרים מעל 2 כפות סוכר ושומרים במקרר.

מכינים את העוגה:

  • שמים את כל החומרים פרט לקמח ובקערת מיקסר (אין צורך להפריד ביצים) ומקציפים במהירות גבוהה לקצף יפה.
  • מורידים את המהירות ומוסיפים בהדרגה את הקמח.
  • לוקחים תבנית קפיצית (מידה 24-26) משמנים היטב את הדפנות - ומניחים נייר אפיה בתחתית.
  • שופכים את הכל לתבנית ואופים  ב170 מעלות במשך כ50 דקות.
  • במהלך האפיה - העוגה מאוד עולה ואחרי זה נופלת ויוצאת די מצ'וקמקת למראית העין אבל אין לזה משמעות.

בינתיים מקציפים שמנת עם אינסטנט פודינג וחלב לקצפת יציבה.

 ברגע שעוגה הצטננה חותכים אותה בזהירות רבה לרוחבה (ניתן להשתמש בחותך חיתוך - כזה שקונים בחנויות אפייה). החתך לא חייב להיות פלס כי העוגה רכה מאוד והיא בכל מקרה תאבד גובה בזמן ההרכבה עקב ספיגת המיצים של התותים.

 סירופ סוכר: במחבת קטן על אש בנונית ממיסים את הסוכר בתוך מים רותחים ומכבים את האש.

מוציאים את התותים מהמקרר ומסננים את המיץ לתוך קערה.

מערבבים את המיץ עם הסוכר המומס.

הרכבת העוגה:

עוגת תותים וקצפת - שכבה ראשונה עם תותים קצוצים.
  • לאחר חיתוך העוגה מניחים שכבה אחת על משטח שטוח ומלבישים עליה בחזרה את הדפנות של תבנית האופיה (ללא התחתית). ככה העוגה תשמור על הצורה ותצא יפה וישרה.
  • מטפטפים על העוגה מחצית מכמות הסירופ סוכר מעורבב עם מיצי תותים.
  • מפזרים מעל 2/3  מכמות התותים הקצוצים.
  • מעל התותים מניחים 2/3 מכמות הקצפת.
  • מעל כל זה מניחים שכבה נוספת של עוגה, מטפטפים את שאר הסירופ ומפזרים את שאר התותים הקצוצים.
  • את התותים הפרוסים מסדרים מעל כמעין מניפה יפה ומקשטים בקצפת שנותרה בעזרת שק זילוף או מזרק זילוף.
  • אפשר גם פשוט למרוח את הקצפת מעל התותים הקצוצים ולקשט בתותים פרוסים.

מאכסנים במקרר במשך הלילה ובינתיים נהנים משאריות קצפת ותותים.

בתאבון!

 

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: