מתכונים קלים מתכונים שונים מלפפונים חמוצים ביתיים במלח

מלפפונים חמוצים ביתיים במלח

מאת אסף כהן
מלפפונים חמוצים במלח

מלפפונים חמוצים ביתיים במלח

על ידי 25 באוקטובר 2011

מלפפונים חמוצים הם לב ליבו של כל שולחן אירוחים. כן כן, זה עם המטבלים, הגבינות, הקרקרים והמפיות האדומות שמונחות בתוך כוס חד פעמית שמי שלוקח מפיל (יחד עם הכוס שמלאה במזלגות). בקיצור – אין אירוח בלי מלפפונים חמוצים. אבל כדי ממש להרשים את האורחים שלכם – מה יותר טוב וטעים ממלפפונים חמוצים במלח תוצרת בית? הם טריים יותר, עסיסיים יותר, בריאים יותר – וכמובן טעימים בצורה בלתי רגילה. ההכנה קלה ופשוטה ואורכת רק 5 ימים...

מרכיבים



הוראות הכנה

  • קודם כל מעקרים את המיכל. איך עושים את זה? ממלאים סיר גדול במים ומרתיחים את המים יחד עם המיכל. כך המיכל יהיה סטרילי והמלפפונים ישמרו לאורך זמן.
  • בסיר אחר – מרתיחים ליטר מים יחד עם המלח.
  • לאחר הרתיחה מעבירים לקערה ומחכים עד שהמים יגיעו לטמפרטורת החדר.
  • כשהם הצטננו – פותחים את המיכל.
  • מכניסים חצי מצרור השמיר, 5 שיני שום, 5 גרגרי פלפל אנגלי, ופלפל חריף אחד.
  • מתחילים לדחוס את המלפפונים אחד אחרי השני עד שכולם בפנים (או שאין מקום)
  • מוסיפים את המים עם המלח עד לכיסוי המלפפונים (צריך להשאיר לפחות ס"מ מלמעלה)
  • מוסיפים את כף החומץ.
  • מוסיפים 5 גרגרי פלפל אנגלי, 5 שיני שום, פלפל חריף אחד, ומעל את החצי השני של צרור השמיר.
  • אוטמים את המיכל וסוגרים אותו.
  • מניחים אותו ל5 ימים לפחות מעל המקרר \ הארון \ במזווה או כל מקום שלא חשוף לאור שמש.
  • לאחר 5 ימים (אפילו שבוע) פותחים את המיכל ונהנים ממלפפונים חמוצים ביתיים במלח מדהימים.

טיפ לאמיצים – מי שאוהב את המלפפונים שלו חריפים – חותך את אחד הפלפלים ל3 חתיכות ומכניס אותו חתוך למיכל במקום שלם. זה כבר ילמד אותו ואת הלשון שלו לקח.

טיפ נוסף - אם לאחר ימי הכבישה אתם מבחינים בשכבה לבנה מעל הכל - לא להבהל, זה טבעי ביותר - זה קרה כי לא שמתם מספיק מים או שהמיכל נחשף מעט לשמש אין בזה כל סכנה או פגם (חובבי החמוצים האדוקים אפילו ישמחו שיש את השכבה כי זה מוכיח שהחמוצים אכן נרקחו בבית ולא באו מהסופר). פשוט קחו כף, הסירו את החלק הלבן ואכלו את המלפפונים בתאבון!

 

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: