מתכונים קלים רטבים ומטבלים רוטב אלפרדו פטריות

רוטב אלפרדו פטריות

מאת אסף כהן
רוטב אלפרדו פטריות

רוטב אלפרדו פטריות

על ידי 20 בספטמבר 2011

אחרי שהצגתי באתר שלל מתכוני רטבים על בסיס עגבניות כמו רוטב בולונז או רוטב פומודורו וכמובן רוטב אל ארביאטה - חשבתי שהגיע הזמן לגוון קצת ולהניח את העגבניות בצד. כידוע, אם יש רוטב לפסטה שמתחרה בפופולריות שלו עם רוטב עגבניות - זה רוטב אלפרדו פטריות. למען הסדר הטוב - אמנם בישראל כשאומרים אלפרדו מתכוונים לשמנת פטריות אך למעשה רוטב אלפרדו זה רוטב על בסיס שמנת בלבד. על מנת שלא לבלבל את האויב - כותבים רוטב אלפרדו פטריות וכך ברור לכולם שמדובר ברוטב שמנת ופטריות גם יחד. ובנוסף - מכיוון שמהות הרוטב זו השמנת, רצוי שלא לפוצץ את הרוטב בפטריות אלא לשלב אותן בעדינות.

 

  • זמן הכנה : 5 דקות
  • זמן בישול : 25 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • קוצצים דק את הבצל.
  • קוצצים את הפטריות דק (חצי ס"מ)
  • מחממים את השמן או החמאה בסיר בינוני (אם שמתם חמאה - פנקו אותה בכמה טיפות שמן שלא תשרף)
  • מכניסים את הבצל ומטגנים אותו עד שהוא נהיה שקוף.
  • מוסיפים את הפטריות ומטגנים תוך ערבוב עד שהפטריות מגירות את כל המיצים שלהן ומתכווצות.
  • משקשקים את מיכלי השמנת ומוסיפים לסיר.
  • מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, ומעט אגוז מוסקט. מערבבים.
  • מביאים את הסיר לכמעט רתיחה (ממש עד שמתחיל בעבוע רציני וזהו)
  • מורידים את האש למינימום ומבשלים כ-10 דקות עד שהרוטב מצטמצם לפחות בשליש.

מגישים על פסטה מסוג פטוצ'יני או צדפות.

בתאבון!

 

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: