אנצ'ילדה במילוי עוף ופטריות
האנצ'ילדה היא מאכל דרום אמריקאי מובהק. יש שמכנים אותו אנכילדה, אינצ'ילדה ושלל כינויים דומים אבל בכולם הכוונה היא לטורטיה ממולאת. האנצ'ילדה היא קלה להכנה אך דורשת עבודת הכנה רבה. לכן אני ממליץ להכין מראש המון אינצ'ילדות ופשוט להקפיא את אלו שלא תאכלו באותו רגע (לפני שלב הטיגון) ולהפשיר בעת הצורך. האנצ'ילדה מומלצת להגשה חמה ועל רוטב סלסה (שמתכון זריז שלו יופיע בסוף) כמנה ראשונה לסעודה בשרית. לדתיים ביננו - היא לא מומלצת להגשה בחגים ושבתות כיוון שיש להגיש את האנצ'ילדה מיד לאחר הטיגון ולא לחכות יותר מ10-15 דקות כדי שהפריכות לא תתמוסס לה...
- זמן הכנה : 60 דקות
- זמן בישול : 15 דקות
מרכיבים
- חזה עוף - 2
- בצל - 1
- גבעול כרישה - 1 (לא חובה)
- פטריות - 2 סלסלאות (רצוי לשלב בין פורטובלו לשמפניון)
- קמח - 2 כפות
- מים פושרים
- עלי טורטיה - 12 (ניתן לרכישה בכל סופר).
- ביצים - 6
- פרורי לחם - הרבה
- פפריקה מתוקה
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן זית
- שמן קנולה
הוראות הכנה
- במחבת פסים צולים את חזה העוף בצלייה מהירה. התוצאה צריכה להיות שחזה העוף לבן מבחוץ ו - ורוד מבפנים.
- לאחר שהחזה התקרר מעט חותכים את חזה העוף לרצועות דקות של כחצי ס"מ ומניחים בקערה בצד.
- קוצצים את הבצל.
- קוצצים את הפטריות לקוביות קטנות.
- קוצצים את הכרישה (מספיקה חצי כרישה)
- מטגנים את הבצל בשמן זית עד שהוא מתחיל להזהיב.
- מוסיפים את הפטריות והפרסה ומקפיצים עוד 2-3 דקות.
- מוסיפים את רצועות חזה העוף, הפפריקה, המלח והפלפל ומקפיצים עוד כמה דקות עד שהעוף מוכן.
- מעבירים את כל התערובת למסננת ומסננים את הנוזלים ומניחים להכל להתקרר לטמפ' החדר.
- לאחר התקררות התערובת מוסיפים לה את הביצים. (למי שרוצה להכין כמות שונה מהמתכון - מדובר ביחס של ביצה על כל 2 חזי עוף) ומערבבים טוב טוב.
- מחממים כל עלה טורטייה על מחבת גדולה (אפשר גם כמה שניות במיקרו)
- מערבבים את הקמח עם מעט מים פושרים עד שנהיית תערובת סמיכה - אבל לא מאוד. מה שיצרתם נקרא דבר נגרים. בשום אופן לא לטעום מהבלילה (כשהיא לא מבושלת - מדובר בדבק מאוד מאוד חזק).
- לוקחים כל עלה טורטיה, ושמים כמעט על הקצה (נותנים איזה 4-5 ס"מ מהקצה) שורה של המילוי. בערך 3 כפות יפות. שיהיה מלא אבל לא מפוצץ - ולהשאיר 3 ס"מ מכל צד.
- זה שלב שמי שהכין בעבר אגרולים או סיגרים כבר ידע לעשות על אוטומט - מכסים עם שובל הטורטיה שהשארנו מהקצה את המילוי, מקפלים פנימה את הצדדים של הטורטיה ומגלגלים כמעט עד הקצה.
- את הקצה מורחים בבלילת הקמח וסוגרים.
- חוזרים חלילה עד שנגמרות הטורטיות או המילוי.
- שוברים ביצים לקערה וטורפים היטב - יהיה צורך במספר ביצים.
- טובלים כל טורטיה בביצה ומצפים בפרורי הלחם - ממש כמו שניצל. שימו לב שגם הצדדים מכוסים מכל הכיוונים.
- מטגנים בשמן עמוק עד הזהבה ומגישים על רוטב סלסה.
- רוטב סלסה שיתאים מאוד לאנצ'ילדה לא דורש כמעט מאמץ. לוקחים רסק עגבניות, מוסיפים לו צ'ילי מתוק (בערך יחס של 70% רסק ו30% צ'ילי) שמים בסיר, מערבבים ומביאים לרתיחה.
להגשה: לוקחים צלחת חצי עמוקה, יוצקים עליה רוטב סלסה, חותכים את האנצ'ילדה לחצי באלכסון (כמו בתמונה) מניחים יפה על הרוטב ומפזרים פטרוזיליה.
בתאבון!