מתכונים קלים מתכוני עוף שניצל בציפוי ביסלי

שניצל בציפוי ביסלי

מאת אסף כהן

שניצל בציפוי ביסלי

על ידי 11 באוגוסט 2011

שניצל הוא בלי ספק אחד המאכלים הנחשקים ביותר במטבח הישראלי. קל להכנה, לא יקר, טעים מאוד, ילדים אוהבים - והוא מתאים לכל אירוע. אמנם השניצל הקלאסי מצופה בפרורי לחם - אבל גם כאן אפשר לגוון ולרענן. אני מציג בפניכם את כוכב המטבח החדש שלכם - שניצל בציפוי ביסלי. ילדים ימותו על זה, ההכנה קלה (ניתן להכין גם עם הילדים) והתוצאה היא שניצל טעים מאוד עם ציפוי פריך במיוחד שמתפצפץ בפה. אני אתן כאן את המתכון הבסיסי שאני מכין בבית, תרגישו חופשי להחליף את הביסלי בשילובי טעמים האהובים עליכם - וזה עובד גם עם דוריטוס.

 

  • זמן הכנה : 30 דקות
  • זמן בישול : 20 דקות

מרכיבים

  • חזה עוף - חתוך לשניצלים או שניצלונים
  • ביסלי - 3 חבילות קטנות - כל אחת בטעם אחר. ממליץ על השילוש הקדוש של גריל, ברבקיו ופלאפל. אבל כל ביסלי שתרצו יתאים (כמו שכתבתי קודם - גם דוריטוס בטעמים הולך)
  • קמח
  • ביצה
  • חרדל - כפית
  • מלח - מעט
  • שמן קנולה


הוראות הכנה

  • שופכים את 3 חבילות הביסלי למעבד מזון ומרסקים לו את הצורה עד שהכל מעוך גס. כלומר - רגע לפני שהכל נהיה במרקם של חול. הביסלי צריך להיות מרוסק אבל לא טחון. (למי שלא בעניין מעבדי מזון - יכול לשים הקל בקערה ולמעוך עם פטיש שניצלים. פחות יעיל לדעתי. דוריטוס עדיף למעוך עם פטיש שניצלים)
  • מעבירים את הביסלי הגרוס לקערה.
  • בקערה נוספת טורפים ביצה יחד עם כפית החרדל ומעט מים עד שנעשית עיסה אחידה.
  • בקערה שלישית ושמים קמח עם קצת מלח ומערבבים עם מזלג.
  • מסדרים את כל שולחן העבודה כך: צלחת חזה העוף  -> קמח -> ביצה -> ביסלי -> צלחת שניצלים מוכנים.
  • בשיטת סרט נע מצפים את חזה העוף בקמח, טובלים בביצה טוב טוב, מצפים בביסלי מכל הכיוונים ומניחים בצלחת. עושים כך עד שכל השניצלים מצופים.
  • במחבת גדולה מחממים שמן בגובה של חצי ס"מ.
  • מטגנים כל שניצל משני הצדדים בערך 2-3 דקות מכל צד (עד שהוא מקבל צבע של טיגון - כלומר טיפה בהיר יותר מהמקור)
  • ומוציאים לצלחת עם נייר סופג שיספוג את שאריות השמן.

מגישים עם אורז, פירה, פתיתים או כל תוספת אחרת.

בתאבון!

 

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: