מתכונים קלים רטבים ומטבלים רוטב פומודורו – רוטב עגבניות איטלקי קלאסי לפסטה

רוטב פומודורו – רוטב עגבניות איטלקי קלאסי לפסטה

מאת אסף כהן
רוטב פומודורו - רוטב עגבניות איטלקי

רוטב פומודורו – רוטב עגבניות איטלקי קלאסי לפסטה

על ידי 28 ביולי 2011

בניגוד למצוי בישראל - רוטב פומודורו (pomodori*), רוטב העגבניות האיטלקי הקלאסי אינו מכיל בצל. טעמו עשיר ועדין גם יחד והוא פשוט להכנה.
הרעיון המרכזי בבישול האיטלקי הוא שימוש במוצרים טריים בלבד אולם פה בארץ הקודש מעדיפים את הרטבים קצת יותר סמיכים ולכן המהדרין יוכלו להוסיף רסק עגבניות על מנת להסמיך את הרוטב.

 

  • זמן הכנה : 10 דקות
  • זמן בישול : 20 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • חולטים את העגבניות במים רותחים כ-5 דקות ומקלפים את הקליפה.
  • חותכים כל עגבניה לרוחב (כלומר לא מלעמלה למטה - אלא מהאמצע).
  • עם כפית - מוציאים את הגרעינים החוצה - הם לא ישמשו אותנו.
  • חותכים עם סכין את העגבניות לקוביות גסות (בערך 1*1 ס"מ) - הכוונה היא לא לקצוץ כמו לסלט, אלא ממש לחתיכות שיהיה אפשר לנגוס בהן.
  • בסיר או מחבת עמוקה מחממים את שמן הזית.
  • כשהשמן חם מוסיפים בזהירות את העגבניות ונותנים להן להיטגן כ - 3 דקות עד שהן יציאו את רוב הנוזלים שלהן.
  • כשרואים שהרוטב נהיה יותר נוזלי - מוסיפים את השום הפרוס ומערבבים.
  • מי שאוהב את הרוטב שלו סמיך - מוסיף עכשיו את רסק העגבניות מערבב.
  • מוסיפים את המלח הסוכר והפלפל וחצי כוס מים.
  • מערבבים ומבשלים כ - 7 דקות על אש בינונית - נמוכה (לשמור על בעבוע קליל אך לא יותר).
  • בזמן שהרוטב מתבשל, לוקחים את עלי הבזילקום וחותכים אותם לאורך לרצועות של כחצי ס"מ (לא לקצוץ! לבזילקום יש טעם חזק ושתלטני במיוחד)
  • לאחר 7 דקות הבישול - מוסיפים את הבזילקום ומבשלים עוד 5 דקות על אש נמוכה.
  • זהו, מוכן. מומלץ להגיש על פסטה מסוג ספגטיני.

 

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: