מתכונים קלים טעם וריח - מדור סקירות סקירת מוצר: "לחם הבית" תערובת להכנת לחם מבית "מאסטר שף"

סקירת מוצר: "לחם הבית" תערובת להכנת לחם מבית "מאסטר שף"

מאת אסף כהן
כיכר לחם איטלקית מתערובת להכנת לחם של מאסטר שף

מודה שאת תערובת להכנת לכם של מאסטר שף קיבלתי די בפקפוק. כבר התנסיתי בכל מני תערובות שונות ומשונות של לחם בכמה דקות ותמיד התאכזבתי. אבל החלטתי לתת צ'אנס למוצר החדש של מאסטר שף – ולכבוד שבת ניסיתי להכין לחם איטלקי על פי הוראות ההכנה שעל האריזה.

אז שינסתי מותני, שקלתי היטב חצי קילו קמח, הוספתי כפית שמן זית משובח, הוספתי מים בדיוק בכמות הנדרשת (זה היה קצת מאתגר לבעייתיים כמוני – ואפרט בהמשך) והתחלתי ללוש.

בד"כ במוצרים מהסוג הזה אני תמיד מרגיש שהמידות הן שרירותיות ולא מדוייקות ותמיד צריך להוסיף או מים או קמח עד לקבלת בצק ייציב. לא הפעם. למרות שהתקשיתי למדוד 260 מ"ל מים בדיוק (כי מה לעשות שכוסות המדידה שלי הן בקפיצות של 50 מ"ל) בסוף הסתדרתי – והבצק יצא יציב, נוח וגמיש – בדיוק כפי שמתואר. אפילו למאותגר אפיה שכמוני – מדובר היה בפעולות פשוטות ביותר. נתתי לבצק לתפוח תפיחה ראשונה לפי ההוראות וחיכיתי.

לאחר מכן העברתי לתבנית, עיצבתי יפה את הכיכר עם חתכי פוזה מלמעלה, קימחתי קצת בשביל היופי – ונתתי תפיחה שניה.

בצק רך ונוח
בצק רך ונוח
לאחר תפיחה ראשונית
לאחר תפיחה ראשונית
עיצבתי את הבצק לכיכר ועשיתי פסים עם סכין
עיצבתי את הבצק לכיכר ועשיתי פסים עם סכין

לאחר מכן – הכנסתי לתנור בדיוק 25 דקות כמו שרשום על האריזה בציפייה שהזמן לא יספיק ואני אמשיך לכתוב שהמוצרים האלו בעיתיים. אבל הלחם לא אכזב! הכיכר יצאה רכה ומענגת וטעימה מאוד. והריח… אוי איזה ריח נהדר של לחם התפשט בבית…

הלחם יצא פשוט מושלם!

כיכר לחם איטלקית מתערובת להכנת לחם של מאסטר שף
כיכר לחם איטלקית מתערובת להכנת לחם של מאסטר שף
כיכר לחם איטלקית מתערובת להכנת לחם של מאסטר שף
כיכר לחם איטלקית מתערובת להכנת לחם של מאסטר שף

אנחנו לא אכלני לחם גדולים – אבל הלחם האיטלקי שיצא לנו מתערובת "לחם הבית" של "מאסטר שף" היה פשוט מושלם. תוך כמה שעות (בעזרתן האדיבה של חמאה ופצפוצי שוקולד בבוקר, ועוף עם המון רוטב בצהריים) הכיכר נעלמה כלא היתה.

בקיצור – יש פה מוצר מדהים ששווה לנסות.

* המוצר התקבל לסקירה

בטח תשמחו להכין גם: