פרויקט סושי – איך מכינים סושי?
סושי הוא המאכל הכי שנוי במחלוקת. יש שיאמרו שמדובר במהומה רבה על לא מאומה, ויש שיטענו שמדובר במעדן. דבר אחד יסכימו כולם – הוא יקר יחסית לתמורה שלו. אני בכלל טוען שהמחיר הוא תמורת הבאזז סביב הסושי שהוא אכן טעים, בריא ומזין – אבל נחשב מזון יוקרתי.
אבל ברגע שלומדים איך להכין סושי בבית – המחיר של רול סושי בחוץ נהיה מעצבן עוד יותר. אז הרמתי את הכפפה ואני מפרסם בפניכם את פרויקט הסושי שלי. כאן אני אתן מתכון לסושי שלב – אחרי – שלב עד שתדעו להכין סושי כמו אלופים. במאמר זה אני אתן לכם מתכון לסושי בסיסי – כלומר רול רגיל, ואחריו אני אעלה מדי פעם שדרוגים כמו סושי בציפוי טמפורה, רולים סושי אינסייד אאוט, חביתות יפניות וכו' אז אתם מוזמנים לעקוב. בכל אופן – אתם תגלו כי מתכון לסושי וההכנה שלו הם קלים מאוד להכנה, ותוכלו מהר מאוד להרשים את כל הסובבים אתכם במנות סושי מפוארות.
- זמן הכנה : 60 דקות
- כמות : 4 רולים
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- לאורז
- אורז עגול לסושי - כוס
- מים - כוס וחצי
- חומץ אורז
- חומץ אורז - 3 כפות
- סאקה - 2 כפיות (לא חובה)
- סוכר - כפית וחצי
- מלח - כפית
- לסושי
- אצות נורי - איכותיות ככל שניתן
- מחצלת גלגול - הקפידו לקנות מחצלת שהיא עגולה מצד אחד ושטוחה מהצד השני.
- תוספות מומלצות לסושי
- מלפפון
- גזר
- אבוקדו
- סלמון מעושן
הוראות הכנה
אופן הכנת אורז לסושי
אורז לסושי הוא שונה בצורתו ובצורת הכנתו מאורז פרסי רגיל אז שימו לב להוראות, הן לא מסובכות אבל חשובות. בניגוד לדעה הרווחת כי אורז לסושי צריך להיות דביק בסוף הבישול – אורז לסושי אמיתי אמור לצאת אחד – אחד ממש כמו אורז רגיל. את הדביקיות אנחנו ניצור ע"י חומץ הסושי.
- שוטפים היטב היטב במסננת. כשאני כותב היטב – הכוונה היא עד שהמים שיוצאים בצד השני הם נקיים. זה ייקח כמה דקות – ובפירוש יותר זמן מאורז רגיל. אבל זו פעולה חשובה כדי לנקות את העמילנים המיותרים והלכלוך שנדבק עליו.
- מסננים מהמים ומחכים שהוא יפסיק לטפטף ולמעשה מתייבש כמעט לחלוטין.
- מרתיחים בסיר עם מכסה כוס וחצי של מים.
- כשהמים רותחים מכניסים לתוכם את האורז, מנענעים קצת את הסיר שכל האורז יכנס למים.
- סוגרים את המכסה (בלי מלח, בלי שמן – ככה כמו שהוא).
- מנמיכים לאש הכי נמוכה שיש ומחכים 16 דקות בדיוק.
- בתום 16 הדקות – מכבים את האש, מרימים את המכסה לכמה שניות לשחרר את קיטור האדים הראשוני – וסוגרים שוב את המכסה ל3 דקות (בלי אש מתחת).
- בינתיים מכינים את החומץ
אופן הכנת חומץ לסושי
- בסיר קטן (עדיף פינג'ן) מכניסים את חומץ האורז (אם יש לכם סאקה – מכניסים גם אותו) יחד עם המלח והסוכר.
- מדליקים אש קטנה מתחת לסיר ומחממים תוך כדי סיבוב ונענוע של הסיר בעדינות – עד שהמלח והסוכר מתמוססים להם לתוך הנוזלים.
- ברגע שזה קורה מכבים את האש – ולא נותנים לנוזלים לרתוח.
- זהו, החומץ מוכן.
- מחכים עד שהאורז והחומץ מתקררים לטמפ' החדר.
- מעבירים בעזרת כף עץ את האורז לקערה ושופכים עליו את החומץ.
- מערבבים טוב טוב.
אופן הכנת ירקות לסושי
ירקות לסושי צריכים להיות דקים וארוכים, שימו לב לתמונה בצד כדי לקבל פרופורציות.
- גזר – קולפים מהקליפה וחותכים לגפרורים ארוכים (2-3 מילימטר רוחב לכל היותר).
- מלפפון – משאירים עם הקליפה (שוטפים טוב טוב) וחותכים לגפרורים ארוכים. (2-3 מילימטר רוחב לכל היותר).
- אבוקדו – חותכים למקלות ארוכים ברוחב חצי ס"מ.
- סלמון מעושן – חותכים את פרוסות הסלמון המעושן לרצועות ברוחב חצי ס"מ.
אופן הכנת הרול
- קודם כל , ארגנו לכם קערה עם מים קרים.
- פרסו את מחצלת הסושי כשהמקלות "שוכבים" (כמו בתמונה)
- הניחו עליה דף אצת נורי כשהחלק המחוספס כלפי מעלה.
- טבלו את הידיים במעט מים, וקחו חופן של אורז.
- מעכו את האורז על הסושי לשכבה של 3 מ"מ בערך.
- חזרו על הפעולה עד שכל האצה מכוסה אורז פרט לשני הס"מ העליונים של האצה.
- מניחים על החלק התחתון, כס"מ מתחילת האצה, שורה של תוספות.
- ומתחילים לגלגל בצורה הבאה:
- עושים רבע גלגול עם המחצלת ומהדקים. ממשיכים עוד רבע גלגול ומהדקים. ועוד רבע – ומהדקים.
- כעת כל החלק עם האורז אמור להיות מגולגל ואמורה להישאר שארית האצה שלא כיסינו באורז.
- טובלים 2 אצבעות במים ומורחים את המים על זנב האצה לכל אורכה – ומשלימים את הגלגול.
- זהו – יש לכם סושי לתפארת!
- בעזרת סכין חותכים את קצוות הסושי ואז פורסים את הסושי לכ-8 עיגולים.
- מגישים לצד רוטב סויה ומשחת ווסאבי – למי שאוהב.
- בתאבון!