12.7אלף
הדפסה
משה בתיבה – נקניקיה עטופה בבצק עלים
משה בתיבה* זהו מאכל מהילדות שלנו - נקניקיה עטופה בבצק עלים פריך וטעים. רק שפה יש לנו שדרוג - ובמקום לשים נקניקיה יבשה אנחנו מוסיפים לה רוטב נחמד שיהפוך את המשה בתיבה לחגיגה נעימה במיוחד.
*השם משה בתיבה הומצא על ידי הבשלנית ומחברת ספרי הבישול רות סירקיס. המאכל נקרא במקור באנגלית "חזיר בשמיכה" (Pig in a blanket).
- זמן הכנה : 20 דקות
- זמן בישול : 30 דקות
- כמות : 20 יחידות
מרכיבים
הוראות הכנה
- פותחים את בצק העלים - וחותכים אותו לאורך ל3 רצועות שוות באורכן.
- מערבבים את הקטשופ עם החרדל.
- מניחים נקניקיה על קצה רצועה אחת - ומורחים אותה בנדיבות ברוטב הקטשופ והחרדל.
- מגלגלים את בצק העלים עד שהנקניקיה מצופה לחלוטין - ועוד ס"מ אחד וחותכים את בצק העלים.
- מהדקים את הקצה של בצק העלים על הנקניקיה ומניחים על הצד הסגור על תבנית עם נייר אפייה.
- חוזרים על הפעולה עד שנגמרות הנקניקיות או בצק העלים.
- טורפים ביצה היטב ומורחים על גבי בצק העלים.
- מפזרים שומשום בכיף.
- מכניסים לתנור ב180 מעלות לחצי שעה - עד להזהבה.
זהו! מוכן!
אופציות לשדרוג במקום קטשופ וחרדל:
- צ'ילי מתוק עם קצת טריאקי.
- חרדל ודבש