מתכונים קלים מתכונים שונים משה בתיבה – נקניקיה עטופה בבצק עלים

משה בתיבה – נקניקיה עטופה בבצק עלים

מאת אסף כהן
משה בתיבה

משה בתיבה – נקניקיה עטופה בבצק עלים

על ידי 16 בינואר 2014

משה בתיבה* זהו מאכל מהילדות שלנו - נקניקיה עטופה בבצק עלים פריך וטעים. רק שפה יש לנו שדרוג - ובמקום לשים נקניקיה יבשה אנחנו מוסיפים לה רוטב נחמד שיהפוך את המשה בתיבה לחגיגה נעימה במיוחד.

*השם משה בתיבה הומצא על ידי הבשלנית ומחברת ספרי הבישול רות סירקיס. המאכל נקרא במקור באנגלית "חזיר בשמיכה" (Pig in a blanket).

  • זמן הכנה : 20 דקות
  • זמן בישול : 30 דקות
  • כמות : 20 יחידות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • פותחים את בצק העלים - וחותכים אותו לאורך ל3 רצועות שוות באורכן.
  • מערבבים את הקטשופ עם החרדל.
  • מניחים נקניקיה על קצה רצועה אחת - ומורחים אותה בנדיבות ברוטב הקטשופ והחרדל.
  • מגלגלים את בצק העלים עד שהנקניקיה מצופה לחלוטין - ועוד ס"מ אחד וחותכים את בצק העלים.
  • מהדקים את הקצה של בצק העלים על הנקניקיה ומניחים על הצד הסגור על תבנית עם נייר אפייה.
  • חוזרים על הפעולה עד שנגמרות הנקניקיות או בצק העלים.
  • טורפים ביצה היטב ומורחים על גבי בצק העלים.
  • מפזרים שומשום בכיף.
  • מכניסים לתנור ב180 מעלות לחצי שעה - עד להזהבה.

זהו! מוכן!

אופציות לשדרוג במקום קטשופ וחרדל:

  • צ'ילי מתוק עם קצת טריאקי.
  • חרדל ודבש
הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: