מתכונים קלים רטבים ומטבלים רוטב פטריות

רוטב פטריות

מאת אסף כהן

רוטב פטריות

על ידי 22 באוגוסט 2011

רוטב הפטריות הזה, שמכונה גם "רוטב חום" אינו מיועד לפסטות אלא כתוספת לבורקסים, מאפים ועוד. הוא קל מאוד להכנה אך דורש מצרכים שלא תמיד יש בכל בית לכן הוא מיועד בעיקר לאירועים מיוחדים. במתכון הזה אני אביא את הגרסה המסובכת ולצידו גם את קיצור הדרך (הפחות מומלצת, אבל גם טעימה).

 

  • זמן הכנה : 10 דקות
  • זמן בישול : 15 דקות

מרכיבים

  • פטריות - 2 סלסלאות (רצוי לשלב בין פורטובלו לשמפניון)
  • ציר בקר - חצי ליטר רותח למי שאין ציר בקר, אפשר להשתמש בתחליפים מאבקות. פחות טעים אבל גם פחות מסורבל).
  • בצל קטן - קצוץ
  • קמח - חופן
  • שמן קנולה


הוראות הכנה

  • חותכים את הפטריות לקוביות בגודל חצי ס"מ. אם יש פורטבלו - את הפורטבלו חותכים לס"מ.
  • מחממים את השמן בסיר גדול או מחבת עמוקה.
  • מטגנים את הבצל עד להתחלת הזהבה.
  • מוסיפים את הפטריות.
  • מטגנים תוך ערבוב קליל עד שהפטריות מסיימות להוציא את הנוזלים שלהן.
  • מוסיפים את הקמח ומטגנים עד שהקמח משחים.
  • מוסיפים את ציר הבקר ומערבבים היטב עם כף עץ, ומגרדים את המשקעים מהתחתית.
  • מביאים לרתיחה.
  • מבשלים על אש נמוכה 10 דקות.

בתאבון!

 

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: