צ'יפס דק מושלם

מאת אסף כהן
צ'יפס דק מושלם

צ'יפס דק מושלם

על ידי 10 באפריל 2014

הצ'יפס המושלם גם כשהוא דק. פריך מבחוץ, רך ומפנק מבפנים. צ'יפס טוב עשוי מתפוחי אדמה, שמן ומלח - וזהו. וכמובן - מטוגן פעמיים. תענוג לחיך, התוספת המושלמת לכל ארוחה.

  • זמן הכנה : 3 דקות
  • זמן בישול : 20 דקות
  • כמות : חצי קילו צ'יפס
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מקלפים את תפוחי האדמה.
  • חותכים אותם לפרוסות בעובי חצי ס"מ.
  • את הפרוסות חותכים לרצועות בעובי חצי ס"מ.
  • מחממים שמן עמוד בצ'יפסר או סיר. אם מחממים בסיר - מומלץ לעבוד עם מדחום. השמן צריך להיות מחוממם ל150 מעלות. אם משתמשים בשמן זית (מומלץ - מוסיף ארומה נהדרת ומוריד את רמות החמצון) עובדים איתו ביחס של 1:3 כלומר 75% שמן צמחי ו25% שמן זית.
  • כשהשמן מגיע ל150 מעלות מכניסים את הצ'יפס. אם הצ'יפסר או הסיר קטנים - מכניסים רק חצי מהכמות ועושים בנגלות.
  • מטגנים את הצ'יפס 7 דקות בדיוק ומוציאים לנייר סופג - בשלב הזה הצ'יפס אמור להיות בצבע צהוב מט. כלומר לא מבריק. לא שחום, לא חום - צהוב מט.
  • נותנים לצ'יפס להתקרר לטמפ' החדר - ובינתיים מחממים את השמן העמוק לטמפ' של 180 מעלות.
  • כשהשמן רותח - מכניסים את הצ'יפס פנימה (שוב - אפשר בנגלות).
  • מטגנים עוד 7 דקות בדיוק ומוציאים לנייר סופג - עכשיו הצ'יפס אמור להיות מושחם ויפה.
  • כשהנייר סיים לספוג -מוציאים אותו.
  • מפזרים מלח בעדינות לפי הטעם ומקפיצים קצת את הצ'יפס בקערה.

זהו! מוכן!

מגישים עם מיונז קפה, דיז'ונז וקשטופ.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: