3.3אלף
הדפסה
צ'יפס דק מושלם
הצ'יפס המושלם גם כשהוא דק. פריך מבחוץ, רך ומפנק מבפנים. צ'יפס טוב עשוי מתפוחי אדמה, שמן ומלח - וזהו. וכמובן - מטוגן פעמיים. תענוג לחיך, התוספת המושלמת לכל ארוחה.
- זמן הכנה : 3 דקות
- זמן בישול : 20 דקות
- כמות : חצי קילו צ'יפס
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- תפוחי אדמה - חצי קילו
- שמן צמחי - קנולה
- שמן זית - לפי הצורך (לא חובה)
- מלח - לפי הטעם
הוראות הכנה
- מקלפים את תפוחי האדמה.
- חותכים אותם לפרוסות בעובי חצי ס"מ.
- את הפרוסות חותכים לרצועות בעובי חצי ס"מ.
- מחממים שמן עמוד בצ'יפסר או סיר. אם מחממים בסיר - מומלץ לעבוד עם מדחום. השמן צריך להיות מחוממם ל150 מעלות. אם משתמשים בשמן זית (מומלץ - מוסיף ארומה נהדרת ומוריד את רמות החמצון) עובדים איתו ביחס של 1:3 כלומר 75% שמן צמחי ו25% שמן זית.
- כשהשמן מגיע ל150 מעלות מכניסים את הצ'יפס. אם הצ'יפסר או הסיר קטנים - מכניסים רק חצי מהכמות ועושים בנגלות.
- מטגנים את הצ'יפס 7 דקות בדיוק ומוציאים לנייר סופג - בשלב הזה הצ'יפס אמור להיות בצבע צהוב מט. כלומר לא מבריק. לא שחום, לא חום - צהוב מט.
- נותנים לצ'יפס להתקרר לטמפ' החדר - ובינתיים מחממים את השמן העמוק לטמפ' של 180 מעלות.
- כשהשמן רותח - מכניסים את הצ'יפס פנימה (שוב - אפשר בנגלות).
- מטגנים עוד 7 דקות בדיוק ומוציאים לנייר סופג - עכשיו הצ'יפס אמור להיות מושחם ויפה.
- כשהנייר סיים לספוג -מוציאים אותו.
- מפזרים מלח בעדינות לפי הטעם ומקפיצים קצת את הצ'יפס בקערה.
זהו! מוכן!
מגישים עם מיונז קפה, דיז'ונז וקשטופ.