כרובית בתנור

מאת דבי עיזר
כרובית בתנור

כרובית בתנור

על ידי 6 בדצמבר 2011

אין ספק שכרובית היא חומר גלם מעולה להכנת שלל מתכונים - מרקים, תוספות, רטבים ועוד. הפעם אנחנו נעשה כרובית אפויה בתור חטיף או מנה ראשונה טעימה. ניתן להגיש אותה בצלחת ענקית בבופה או על השולחן. מדובר במתכון של כרובית אפויה בתנור עם תבלינים שנותנים לה קריספיות מדהימה וטעם נהדר שגם ילדים אוהבים.

 

  • זמן הכנה : 30 דקות
  • זמן בישול : 10 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מפרקים את הכרובית לפרחים.
  • מרססים את הכרובית בכשתי כפות שמן (אפשר בתרסיס שמן, או פשוט להזליף קצת שמן מעל הכרוביות).
  • מתבלנים לפי הטעם.
  • מפעילים את התנור על גריל עליון בעוצמה הגבוהה ביותר (250 מעלות לפחות) - אם התנור שלכם לא מגיע לחום כזה - פשוט מקמו את התבנית קרוב ככל האפשר למקור החום.
  • הופכים מדי פעם.
  • כשהכרוביות משחימות יפה מכל הצדדים (משחימות - לא משחירות, זה כבר שרוף...) מוציאים.

זהו, מוכן!

מגישים שלל סלטי ירקות כמנה ראשונה או נשנוש יחד עם מטבלים כמו אלף האיים, רוטב טרטר או טחינה טובה - ואפשר גם בלי - זה עדיין טעים מאוד.

 

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: