4.2אלף
הדפסה
דלעת ערמונים במילוי ירקות שורש
אפשר לקרוא למתכון הזה של דלעת ערמונים במילוי ירקות שורש בכינוי "ממולאים", אבל לא בגרסה הקלאסית שדורשת הרבה קיפול ועבודת יד מפרכת. וחוץ ממלאכת הטיגון השייכת למבוגרים, ניתן גם להכין דלעת ערמונים במילוי ירקות שורש גם עם הילדים. המתכון הזה ממש קליל להכנה ולא מסובך, והוא מצויין כמנה ראשונה לארוחה מפוארת.
את המתכון שלח לנו שף אור שאוליאן.
- זמן הכנה : 20 דקות
- זמן בישול : 20 דקות
- כמות : 8 מנות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- דלעת ערמונים - 8
- גזרים - 2
- כרישה - חצי
- סלק - אחד
- קולורבי - אחד
- זוקיני - 2 (הקישואים הירוקים כהים)
- ראש סלרי - אחד
- שורש פטרוזיליה - 2
- יין לבן יבש - 150 מ''ל
- עשבי תיבול - רוזמרין, מרווה וטימין קצוצים - כף
- שמן זית - 2 כפות
הוראות הכנה
- חותכים מלמעלה את דלעת הערמונים ושומרים את החלק של הראש בצד.
- מנקים היטב מבפנים (אם יש ילדים, זה הזמן להכניס אותם לעבודה), מוציאים עם כף את כל הגרעינים והשערות שבפנים.
- קוצצים קטן קטן קטן את כל הירקות - אפשר לוותר על הליבה (החלק עם הגרעינים) של הזוקיני בגלל שהיא מלאה בנוזלים ואין בה הרבה טעם.
- מחממים מחבת גדולה עם שמן זית.
- ברגע שהשמן מתחיל לעשן מקפצים את כל הירקות במשך כשתי דקות.
- מוסיפים את העשבים הקצוצים.
- מקפיצים עוד פעמיים שלוש ומוסיפים את היין הלבן.
- הערת ביניים: חשוב לשמור על חום גבוה תמיד במחבת לאורך כל הבישול
- ממשיכים לערבב או להקפיץ את כל הירקות עד שהיין מתאדה ומצטמצם ונהיה סמיך.
- כל התהליך צריך להימשך לא יותר מ5-7 דקות בתנאי ששומרים על חום כמה שיותר גבוה של המחבת - ירקות השרוש אמורות להיות חצי רכות.
- מסדרים את דלעת הערמונים בתבנית על נייר אפיה.
- את כל הסלט היפהיפה והחם שלנו מהמחבת ממלאים לתוך דלעת הערמונים.
- סוגרים את דלעת הערמונים עם החלק שחתכנו קודם ושמרנו, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות לכ 15-20 דקות.
זהו! מוכן!
בתאבון!