מתכונים קלים מתכוני עוף עוף בתפוזים ודבש

עוף בתפוזים ודבש

מאת אסף כהן

עוף בתפוזים ודבש

על ידי 26 בדצמבר 2012

עוף בתפוזים ודבש הוא עוף שמכינים בעיקר בחורף (בעונת התפוזים). בזכות השילוב של התפוז החמצמץ עם הדבש המתוק שמתקרמל בבישול - יוצא עוף טעים במיוחד. חוץ מזה הוא מאוד קל להכנה...

  • זמן הכנה : 10 דקות
  • זמן בישול : 60 דקות
  • כמות : 4 מנות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • לוקחים תפוז אחד - פורסים אותו לפרוסות של חצי- שלושת רבעי ס"מ.
  • מניחים בשכבה בתחתית תבנית פיירקס.
  • מניחים את העופות על התפוזים.
  • לוקחים תפוז שני - פורסים חצי ממנו לפרוסות - וחצי שני סוחטים במסחטה.
  • מערבבים בקערה את הדבש, התפוז והסויה.
  • שופכים את התערובת לתבנית ומעסים את העופות יפה יפה עד שכולם עטופים במרינדה.
  • מניחים מעל העופות את פרוסות התפוז הנותרות.
  • מכניסים לתנור שחומם ל180 מעלות - לשעה. מומלץ להכניס את התבנית לחלק התחתון של התנור - שהתפוזים לא ישחימו מדי.

זהו! מוכן!

להגיש עם אורז לבן.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: