מתכונים קלים מתכוני עוף עוף בחרדל ודבש

עוף בחרדל ודבש

מאת אסף כהן

עוף בחרדל ודבש

על ידי 7 בפברואר 2013

עוף בחרדל ודבש הוא עוף בעיקר מתקתק - אבל הדבש יחד עם השום נותנים לו את העיקצוק הנהדר בפה ששובר את המתיקות העדינה של הדבש. מנה קלאסית לשבתות וחגים - שכולם יאהבו. אמנם זמן ההכנה ארוך - אבל זה בעיקר בגלל שהעוף מבלה במקרר ובתנור דקות ארוכות. זמן ההכנה נטו הוא כמה דקות... בינתיים אפשר להכין תוספות ומנות אחרות.

  • זמן הכנה : 1h 40 min
  • זמן בישול : 1h 10 min
  • כמות : 8 שוקיים
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מנקים את שוקי העוף ושמים בקערה.
  • שמים את כל שאר המרכיבים בקערה.
  • מעסים טוב טוב עם הידיים עד שכל העוף מצופה מרינדה.
  • סוגרים את הקערה בנילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה וחצי - שעתיים.
  • מסדרים את העוף בתבנית פיירקס ושופכים פנימה את כל הרוטב.
  • שמים בתנור ב180 מעלות לשעה ו10 דקות - כשאחרי חצי שעה פותחים את התנור, הופכים את העופות וסוגרים חזרה - שיקבלו צבע מכל הכיוונים.

זהו! מוכן.

מגישים עם אורז לבן, או או אורז לבן ואפונה.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: