6.4אלף 
הדפסה
עוף בחרדל ודבש
עוף בחרדל ודבש הוא עוף בעיקר מתקתק - אבל הדבש יחד עם השום נותנים לו את העיקצוק הנהדר בפה ששובר את המתיקות העדינה של הדבש. מנה קלאסית לשבתות וחגים - שכולם יאהבו. אמנם זמן ההכנה ארוך - אבל זה בעיקר בגלל שהעוף מבלה במקרר ובתנור דקות ארוכות. זמן ההכנה נטו הוא כמה דקות... בינתיים אפשר להכין תוספות ומנות אחרות.
- זמן הכנה : 1h 40 min
- זמן בישול : 1h 10 min
- כמות : 8 שוקיים
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- שוקי עוף - 8
- דבש - 3 כפות
- חרדל דיז'ון גרגירים חריף - כף וחצי
- חרדל דיז'ון חלק - כף וחצי
- שום כתוש - 3 שיניים
- מלח - לפי הטעם
- פלפל - לפי הטעם
- פפריקה - כף לא גדושה
- צ'ילי גרוס - כפית שטוחה
- אורגנו - כפית שטוחה
- שמן זית - 2-3 כפות
הוראות הכנה
- מנקים את שוקי העוף ושמים בקערה.
- שמים את כל שאר המרכיבים בקערה.
- מעסים טוב טוב עם הידיים עד שכל העוף מצופה מרינדה.
- סוגרים את הקערה בנילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה וחצי - שעתיים.
- מסדרים את העוף בתבנית פיירקס ושופכים פנימה את כל הרוטב.
- שמים בתנור ב180 מעלות לשעה ו10 דקות - כשאחרי חצי שעה פותחים את התנור, הופכים את העופות וסוגרים חזרה - שיקבלו צבע מכל הכיוונים.
זהו! מוכן.
מגישים עם אורז לבן, או או אורז לבן ואפונה.